Реклама / Ads
5| 9454 |20.12.2018 НОВИНИ

Горанов искал да опрости дълг от 12 милиона на мюфтийството

.
Николай Панков
Финансовият министър Владислав Горанов лично е поискал да се опрости данъчно задължение от 12 милиона лева на мюфтийството. Това заяви телевизионният водещ и юрист Николай Панков в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“.
 

Панков разказа, как е бил осуетен опит да се опрости огромната сума от 12 милиона лева на мюфтийството. По време на заседанието на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани  промените в Закона за вероизповеданията е направено пит да бъде прокарано решение на финансовия министър Владислав Горанов за еднократна амнистия на това задължение.

 

Ето какво каза Панков пред Люба Кулезич:  

 

"Една от изненадите на това изморително заседание, беше един текст, който не беше предоставен на никой, освен на председателят на комисията. Бяха му го връчили, за да може да мине като вносителство в момента. Ставаше въпрос за данъчна амнистия на ревизионните актове на мюсюлманското вероизповедание, влезли през съда. Т.е. на мюсюлманското вероизповедание, на Мустафа Хаджи, което дължи над 12 милиона, от които 8 принудително.

 

Г-н Цонев заяви пред всички в залата, че това е  флагрантно решение на министърът на финансите. Владислав Горанов е решил да опрости тези 12 милиона. Данъчна амнистия, еднократна за мюсюлманското вероизповедание! Този текст не мина.

 

Текстът не беше лансиран, че става въпрос за мюсюлманското вероизповедание, но аз изнесох данни, че то е само за това. Не може закон, който е за всички да облагодетелства само един. Според г-н Цонев можело и други да се облагодетелстват. Но кой да се облагодетелства друг? Синодалните казаха, че има 300 лева задължение за Пловдивската епархия.

 

По решение на министърът на финансите Владислав Горанов ние нямаше да съберем 8 милиона, защото за тях има принудително изпълнение. Продават се сгради на мюфтийството и се събират парите във фиска. Това означава, че ние се отказваме от тези 12 милиона с еднократна амнистия, което абсолютно безпрецедентно, защото това е само в прерогативите на държавния глава.“

 

В крайна сметка Панков обясни, че комисията не е приела това решение да стане факт. Никой до момента не е споменал за този фрапиращ опит, това да стане с еднолично решение на министъра на финансите. Интересно е какво мисли по въпроса президентът Румен Радев, щом само той има право на такава амниситя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4384 |19.12.2018 Нинова: Борисов лъже - ЕК не е искала приватизация на ”Булгартрансгаз” . 15| 17878 |07.12.2018 Борисов подмина въпроса на Сашо Диков за скандала с Владислав Горанов . 8| 6564 |05.12.2018 Данъчен адвокат: Несериозно е проверката на Горанов да трае само 20 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads