Реклама / Ads
7| 5569 |18.05.2017 НОВИНИ

Горанов: Не обсъждаме искането за оставка на В. Симеонов

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
„Не обсъждаме искането на оставката на Валери Симеонов“, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. Коментарът му бе по повод думите на вицепремиера Симеонов, който защити впоследствие подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.
 
Горанов коментира, че не подкрепя думите на Валери Симеонов, но отбеляза, че е нормално той да се опита да защити един добър специалист в лицето на Тенев. "Няма как да се защити едно такова поведение. Не очаквайте от мен да защитя подобно нещо", добави той. "Че подобни снимки са скандални - това е безспорно. И комунизмът и националсоциализмът трябва да бъдат осъждани и да не бъдат допускани отново да се проявяват на територията на Стария континент. В този смисъл тук коментара на колегите от БСП е адекватен. Вероятно се касае за нелепа шега. Така или иначе нямам причина да оправдавам колегата доскоро. Политическата оценка за едно подобно действие е неговата оставка", каза още министърът.

"Със сигурност и колегите от "Обединени патриоти" са си направили изводите, че подобна реакция е неуместна, говоря за снимката", добави Горанов.

„Трябва да има минимална работна заплата”, коментира още финансовият министър Владислав Горанов. „Ако разчитаме само пазарът да определи възнаграждението е много възможно да напредваме с много бавни темпове. Минималната работна заплата е единственият инструмент на правителството да регулира и да притиска пазара на труда”, подчерта той.

Финансовият министър коментира и факта, че преди ден Върховният административен съд отмени постановлението на Министерски съвет от януари тази година, с което се определя нов размер на минимална работна заплата за 2017 г. - 460 лева. „Това е един пропуск на кабинета „Борисов -2”. Тогава вече бяхме подали оставка, не знаехме колко време още ще стоим, дали ще има служебно правителство на президента Росен Плевнелиев, дали ще има служебно правителство на президента Румен Радев. Това е пропуск на колегите от социалното министерство”, обясни Горанов.

„Ще се опитаме да убедим съда, че минималната работна заплата трябва да остане 460 лева. Ако не успеем, ще препотвърдим това с акт на правителството, спазвайки всички процедури”, съобщи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4424 |11.05.2017 Горанов: Учителските заплати няма да се увеличават на калпак . 0| 3692 |10.05.2017 Горанов: Няма да актуализираме бюджета . 1| 4712 |05.05.2017 Жельо Бойчев към Горанов: Вашата ценностна система е властта . 6| 5725 |24.04.2017 Горанов: Имената на министрите не са важни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads