Реклама / Ads
9| 5963 |15.11.2014 НОВИНИ

Горанов: Ще харчим колкото изкарваме

.
Владислав Горанов
Всички правилни решения в тази държава трябва да намират подкрепа, бабаитлъкът - няма да подкрепям, защото съм опозиция - е погрешен, заяви по НТВ министърът на финансите Владислав Горанов.
 
Ваньо Танов би могъл да се справи със ситуацията в Митниците, по време на предишния мандат работихме нелошо, той не е назначен за комуникатор с публика, а да събира акцизи, коментира още Горанов. Ако някой политик се чувства свързан с контрабандата, това не съм аз, каза той.

Горанов каза, че е на 37 години, но навремето Милен Велчев бил по-млад, заемайки същия пост.

Не съм имал проблеми с Дянков, аз не мога да бъда Брад Пит с очила, нито без очила, но министърът трябва да бъде по-обран в изявите, не смятам постоянно да давам интервюта, зарече се Горанов. каза, че е нормален, рационален човек, когато трябва да защитавам някаква теза, в която вярвам, може да стигна и до конфликти. Имам предвид, че Бог вижда, християнин съм, не мисля постоянно за това, но смятам, че някой изравнява сметките, каза още той.

В 42-то НС обстановката беше отвратителна; бях уплашен житейски, че затъпявам ден след ден, посочи той аргумента си, че напусна миналото НС. Ще направим усилие да влезем в 3% дефицит, предписан от Европа, ще се стремим да харчим колкото изкарваме, а не сегашното поколение да живее за сметка на следващото, каза Горанов.

Виждал съм се с шефа на БНБ Иван Искров, аз съм финансов министър, надзорните функции на БНБ се провалиха; крайност е да си арестуваш централния банкер, ако има редовни доказателства, че някой е извършил престъпления, има си органи.

За КТБ Горанов каза, че времето ще покаже кой е виновен, но със сигурност имало нередни неща вътре. Държавата не е сработила нито през надзорните, нито през правоохранителните си органи, нито през службите си за сигурност, за да разбере навреме, добави Горанов. Концентрацията на публичния ресурс в отделни банки винаги е било лоша практика, но неслучайно тъкмо в мандата Борисов 1 този въпрос се повдигна, каза той. В България през последните няколко месеца всички взеха да разбират не само от футбол, но и от банки; но всичко е зад гърба ни, увери Горанов. Посочи, че първо гарантираните вложители ще получат парите си.

Случайно засякох Делян Пеевски в кафето, вътре бях с приятел депутат от Перник, с когото се видях по повод рождения ми ден и който ми подари химикалка, а в един момент на съседната маса видях Пеевски и седнах за секунди да го поздравя, обясни отново Горанов.

Няма да има коледни добавки за пенсионерите, всеки може да е благороден със свои средства, не с чужди, отсече Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4873 |13.11.2014 Горанов: С актуализацията показваме как се прави политика . 29| 6118 |11.11.2014 Владислав Горанов: Коригираме бюджета на едно лошо управление . 14| 4938 |09.11.2014 Русия ще доставя повече газ на Китай, отколкото на Европа . 21| 5900 |09.11.2014 Горанов: "Виктория" да бъде продадена като действаща банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads