Реклама / Ads
13| 6241 |30.07.2011 НОВИНИ

С гориво от резерва гарантират полетите

.
Трайчо Трайков
Правителството освободи 1800 тона авиогориво от държавния резерв за една седмица, които се съхраняват в складовете на "Лукойл" и на "Саксън". Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков, цитиран от БНР.
 

Припомняме, министър Трайков оглави кризисния щаб, който да следи ситуацията с горивата. Членове на работната група са изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов и председателят на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев. В състава й ще бъдат включени и заместник-министри на вътрешните работи и на финансите.

От МС поясниха, че освободеното реактивно гориво обезпечава нуждите на гражданската авиация за срок от 7 дни, колкото са необходими за осигуряване на доставка на горива от други държави-членки на ЕС или от внос.

Решението е взето неприсъствено въз основа на доклад относно ползването на задължителни запаси от нефт и нефтопродукти поради неотложна необходимост и за задоволяване на незначителни местни нужди. Икономическият министър следва да информира ЕК за ползването на задължителните запаси.

Керосинът е за морските ни летища във Варна и Бургас. Летище Бургас има запас до понеделник.

Всички свършиха работа във връзка с единствения по-спешен въпрос от гледна точка на времето, не от гледна точка на структурата. Това е с осигуряването на горива на морските ни летища. Там имат горива до понеделник. За Бургас - пренасочени са допълнителни количества и от Летище Пловдив, заяви икономическият министър.

Той подчерта, че процедурата по освобождаването на тези горива е уредена с финансовото министерство и с Митниците. Ако се наложи, дори и в почивните дни, но няма да се наложи, подчерта Трайков.

Според него трябва да бъде свикано извънредно свикване на Надзорния съвет, където да се обсъди точката с монтирането на тези уреди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6089 |21.07.2011 В африкански резерват има повече демокрация от Несебър . 63| 6182 |20.06.2011 Борисов: Харчим пари от резерва, Брюксел после ни ги връща . 0| 5310 |13.05.2011 Хванаха незаконно гориво за над 45 хил. лв . 16| 5114 |11.05.2011 Тр. Трайков: Като питах защо не ни е най-евтино горивото, реагираха истерично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads