Реклама / Ads
16| 4922 |26.10.2008 НОВИНИ

Кр. Горсов играл хазарт с пари, дадени му на ръка

.
Единственият човек, който можел да го осъди, бил Петър Христов, независимо дали юридически или като човек, дословно обяви Горсов, който нямал никакви притеснения от предстоящото дело.
 

 

Няма липси от дарителските сметки, открити за лечението на Мануела Горсова, обяви в предаването „Пропаганда” на Дарик радио Красимир Горсов, баща на пострадалото момиче при катастрофата със световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. По думите на Горсов, той не е подписвал обвинителния акт. „Не съм чел обвинителния акт, разписах някакви документи, бях с адвокат Христов, не знам може и това да е обвинителният акт”, посочи бащата на пострадалата при катастрофата Мануела Горсова. Красимир Горсов обясни, че няма липси от сметките на дарителите, превели пари за лечението на момичето в израелска клиника. Той направи този коментар във връзка с това, че бе хванат да играе в столично казино с парите от дарителсите сметки и при проверка се оказа, че доста от парите ги няма. Горсов добави: „В момента всичко е в процес на уточняване, имам повдигнати обвинения, всяко едно, от които трябва да се докаже. Аз имам само едни страхове, които са свързани с дъщеря ми и нямам притеснение от нищо друго”... „Ако нещо липсва в дарителските сметки аз ще си понеса наказанието, но според мен няма да излязат липси, нека да изчакаме да излезе мнението на прокурора. Аз нямам никакви притеснения от това дело”, уточни Красимир Горсов. Според него има много хора, които му вярват, че не е взел тези пари и такива, които не се интересуват дали ги е взел или не. Бащата на Мануела посочи, че може да не се наложи да се събират още пари за лечението на Мануела. Красимир Горсов изрази и мнението си за създадената през седмицата фондация „Ангели в беда”. По думите му той е решил спонтанно, без да се консултира с никой, че няма да участва в тази фондация. Той каза, че не иска хората да смятат, че тя е създадена за Мануела или, за да си изчисти той името, но увери, че ще продължи да помага на фондацията.

Майката на Мануела Горсова каза по телефона от Израел, че дъщеря й се чувства по-добре и изрази увереност, че тя ще оздравее. Диана Горсова има надеждата, че кампанията по набирането на средства ще продължи, но заяви, че не знае колко са в момента парите по дарителските сметки. Тя подчерта, че на всеки три месеца би трябвало да се превеждат пари за лечението на Мануела в Израел. „Днес е срещата, която се прави на три месеца, на нея специалисти ще видят как вървят нещата с Мануела и какво ще бъде занапред”, сподели Диана Горсова. Съпругата на Красимир Горсов добави, че в момента не работи и, че не получава пари от никъде. На въпрос дали би подкрепила продължаването на кампанията за Мануела, Диана Горсова отговори, че на нея много й се иска тази кампания да продължи и знае, че един ден бъде благодарна на тези хора.

Красимир Горсов обясни, че също няма информация за дарителските сметки за Мануела, защото вече не е попечител. Той сподели, че в момента единственият човек, който може да го осъди, бил Петър Христов, независимо дали това може да стане юридически или ще го осъди като човек. "Аз съм играл с пари на Петър Христов, дали ще ми прости, той ще реши", каза още той и допълни, че Христов му е давал пари на ръка, а той е играл с тях.

Преди дни Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за злоупотреба с доверие срещу Красимир Горсов. Той е обвиняем за това, че не изразходвал по предназначение сумата от 130 770 лева. Районният прокурор на София Александър Налбантов заяви, че ако не се съберат нови доказателства, прокуратурата ще внесе обвинителен акт в съда. (Дарик радио)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4964 |01.09.2008 Кр. Горсов си призна за тежък проблем с хазарта . 18| 9670 |21.08.2008 Майката на Мануела Горсова и Албена Денкова - истинските жертви . 6| 5674 |30.05.2008 Изчезването на Бончев - заради дългове от хазарт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads