Реклама / Ads
13| 5208 |24.03.2009 НОВИНИ

Горсов изхарчил 123 хиляди лв. не по предназначение

.
123 хиляди лева е разходвал не по предназначение бащата на Мануела Горсова, съобщиха на редовния брифинг градският прокурор Николай Кокинов и районният Александър Налбантов.
 

Обвинението срещу Горсов е, че е действал срещу законните интереси на дъщеря си, в следствие на което са настъпили вредни последици за нея. Част от средствата са изразходвани за хазарт, обясни Налбантов и допълни, че прокуратурата има доказателства за това.

Преди два месеца е приключило разследването и до края на седмицата ще бъде насрочено съдебно заседание.

Frognews.bg припомня, че скандалът се разрази, след като бяха излъчени кадри от скрита камера как Горсов играе на ротативки в разследване на БТВ. Самият той е категоричен, че сумата, която е изхарчена е много по-малка от твърденията на прокурорите.
По делото срещу Златомир Иванов – Златко Баретата прокуратурата има 5 по- важни свидетели, посочи Кокинов. Броят на останалите свидетели остава неуточнен. Прокуратурата обаче е сигурна в обвиненията си. Градският прокурор отново отрече някога да е споменавал името на Димитър Вучев – Демби като свидетел по делото, съобщи БГНЕС.

Срещу бизнесмена Христо Ковачки е насрочена голяма експертиза на всички фирми и търговски предприятия, в които участва бизнесменът и прокуратурата ще реагира на база на резултатите по нея.
По отношение на друго известно дело – срещу Братя Галеви - /Пламен Галев и Ангел Христов/ прокуратурата е приключила своите действия и в момента се отива към етап предявяване на обвинение. Защитата се запознава със събраните доказателства.
Днес тече предявяването на обвинение и на втория обвиняем за смъртта на Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия". Ако то приключи днес до седмица прокуратурата ще внесе обвинителния акт в съда.

gorsov_sud_pari.jpg
 снимки Вяра Йовева

Чака се и последната експертиза по делото за смъртта на Ахмед Емин. Прокуратурата се надява да се произнесе по делото в началото на април. Досега са разпитани 60 свидетели и назначени 16 експертизи. Няма данни Емин да е бил склоняван към самоубийство. Категорично е установено, че той е стрелял с пистолета си.
Установени са над 70 запазени полета за дати в дневниците на Министерството на земеделието и храните, някои от които по нареждане на хора на високи нива във ведомството, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият Карагеоргиев по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините най-после се е оперирал. Направени са му четири байпаса. Следоперативният период е шест месеца. Прокуратурата има готовност да продължи делото и по-рано, но не очаква Карагеоргиев да се яви в съдебната зала преди изтичането на този период. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8153 |15.03.2009 Над 100 хиляди гледат първата изложба на Пикасо у нас . 6| 5234 |28.12.2008 Ген. Стоян Тонев: Хиляди остават инвалиди заради некачествена спешна помощ . 16| 4930 |26.10.2008 Кр. Горсов играл хазарт с пари, дадени му на ръка . 9| 4970 |01.09.2008 Кр. Горсов си призна за тежък проблем с хазарта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads