Реклама / Ads
20| 5017 |22.02.2011 НОВИНИ

Готвят обвинение на Странджев заради прословутите флашки

.
Антоний Странджев
Подготвя се обвинение срещу бившия зам.шеф на митниците Антоний Странджев. То ще бъде повдигнато за разпространяване на класифицирана информация, довериха източници на „София прес”.
 

Класифицираната информация се съдържала във всенародно известните вече флашки с подслушани разговори, направени по разработка за контрабанда на турски стоки през Свиленград през пролетта и лятото на миналата година.

По тази разработка в сферата на оперативно интересните лица попадат и шефът на митниците Ваньо Танов и заместникът му Странджев. Според анализатори, те са знаели, че са прихванати в разработка и целенасочено са споделяли по телефоните си информация, която е от особена важност за икономически и политически субекти. Подробност в случая е, че са следени 5 телефона на Танов - стационарен, два негови лични мобилни, служебен мобилен от митниците и друг мобилен от русенска фирма за бои и химикали, контролирана от бизнесмена, известен като Чичо Райо. Контролирани са и два телефона на Странджев.

Интересът на държавната машина за разследване бил окончателно обострен след изявата на Странджев по бТВ за предполагаемо даден подкуп на висш гербаджия от 4 млн. евро за отстраняването на ръководството на митниците.
Днес пък се появи информация във в. 24 часа, че флашките с разговорите са купени за 200 000 евро и са платени още 50 000 за обработката им. Спецслужбите, според нашите източници, знаят кой е платил тези пари и ще се направи всичко възможно той да бъде уличен и да получи обвинение.

В понеделник пък като „герой" в схемата с подкупа депутат от ГЕРБ Иван Петров заяви недвусмислено, че "Антоний Странджев (бивш зам.-директор на Агенция "Митници" и НСБОП по времето когато директор там бе Танов) има достатъчно основания да се притеснява". Петров е бивш шеф на дирекцията на МВР в Хасково.
Странджев е единственият участник в компрометиращите разговори, който твърди, че те са автентични, а не манипулирани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6651 |22.02.2011 Иво Инджев: Светът трепери заради Арабския свят; СС - също . 3| 4794 |21.02.2011 Отцепиха сградата на БСП в Лом заради граната . 23| 6334 |21.02.2011 Ив. Петров: Странджев знае лицата зад тежка корупционна схема . 27| 6290 |20.02.2011 А. Странджев: Парите ще излязат, не могат да се скрият

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads