Реклама / Ads
0| 5910 |06.10.2011 НОВИНИ

GPS командва изпит по кормуване

.
Новият екип на ИА Автомобилна администрация пресече последните опити за купуване на изпита по теория за водачи на МПС.
 


На 1 октомври/събота/ шефове от ИА АА внезапно се появили при тегленето на жребия за разпределение на инспекторите за изпитите по теория този ден между софийските школи. Те дори се намесили и подменили подготвена за жребия кутия, научи агенция Стандарт Нюз. След това екипът проследил как се провежда изпитът във всички столични учебни центрове.

На 3 и 4 октомври пък инспектори от София били пратени да изпитват в други градове и обратно. Резултатите от тези изпити са показателни. Не може от група, заявила 14 души за изпит, след контролирания от ИА АА жребий 10-ина да се откажат, а останалите да не изкарат или само 1-2 да получат "да", коментира Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Всеки може да види протоколите от изпитите на интернет страницата на Автомобилна администрация и да се убеди, случаите са идентични за групите на едни и същи фирми.

Явно в групите за изпит са били подредени определени хора, които е трябвало да "вземат"изпита преди да стартира електронното оценяване.

На 17 октомври едновременно за цялата страна се въвежда новият начин на изпитване, който напълно изключва човешки фактор при оценката.

Всичко е готово, хората, които ще изпитват са подготвени за работа с устройствата, тестовете са публикувани и вече се продават. Очаква се наредбата и методиката да излязат в Държавен вестник, съобщиха от Министерството на транспорта. Окончателният масив с изпитни тестове е доста облекчен в сравнение с първоначалния вариант, каза Иванов.

Изпитът по кормуване да се провежда чрез навигационна GPS система, както в напреднали Европейски държави, ще предложи Съюзът на авто-мото преподавателите. Така ще се изключи човешкият фактор, който може на един курсист да даде лесен маршрут, а друг да върти през улици и кръстовища, за да го скъса. Командите къде да завие или мине кандидат-шофьорът ще казва GPS-ът, обясни Йонко Иванов.

Организацията събира всички преподаватели на семинар, на който ще покаже действието на системата за електронно изпитване по време на вътрешен изпит с компютър.(Стандарт)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7008 |28.09.2011 В. Вучков: МВР беше пред най-тежкото си изпитание от 2 г. насам . 48| 11354 |06.09.2011 Б. Димитров: Народът ни мрънка, но при изпитания – пак ще се вдигне . 3| 5333 |30.08.2011 Таксата за шофьорски изпит скача с 70% . 5| 5066 |25.08.2011 Куфарче ще изпитва шофьорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads