Реклама / Ads
2| 5739 |23.11.2010 НОВИНИ

Градушка падна в София, идват бурни ветрове

.
Силен дъжд вали над цяла София. В центъра на столицата дъждът е преминал в градушка и са падали малки ледени топчета, съобщиха очевидци за Frognews.bg. Днес се очакват и бурни ветрове, предупредиха синоптиците.
 

Националният институт за метеорология и хидрометеорология предупреди за възможни пулсации на силен вятър утре със скорост над 70 км/ч. в Източна България.Тази част от страната е оцветена в оранжево, което означава, че времето е опасно.
Пулсации на южния вятър до 65-70 км/ч. са възможни за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Прогнозирани са ураганни ветрове. Предупрежденията са за възможни щети и жертви. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, призовават експертите.
Следвайте съветите на властите - такава е инструкцията при такава оцветеност на районите, които днес са фиксирани от Силистра до Кърджали и Ямбол.

Във връзка с очакваните бурни ветрове през днешния ден Столична община напомня на гражданите да затворят добре прозорците на домовете си, както и да отстранят недобре закрепени предмети на прозорци или балкони. Очаква се най-голямата сила на вятъра да е в часовете около обяд.

НИХМ прогнозира променливо време днес. В Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен южен вятър и в тези райони температурите ще бъдат по-високи от обичайните за сезона - минималните до около 14°, а максималните - около 20°. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между 7° и 10°, а максималните - от 11° до 16°.
Ще бъде облачно и на много места ще има валежи от дъжд, в Източна България, главно след обяд.

В отделни райони валежите ще са интензивни, придружени и от гръмотевици. С преминаването на студения атмосферен фронт вятърът ще започне да се ориентира от запад. Над планините ще е облачно, а видимостта ще е намалена, както от облачността, така и от валежите. По Черноморието ще е ветровито - с умерен и силен южен вятър.
Ще бъде предимно облачно, но едва след пладне и вечерта се очакват валежи.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5219 |19.11.2010 ДПС нападна Борисов, иска го в парламента . 14| 6880 |17.11.2010 Строят ядрен реактор в София, еколози ги съдят . 10| 5183 |11.11.2010 С 70% спадна търсенето на колбаси "Стара планина" . 26| 4739 |05.11.2010 За един месец рейтингът на Цветанов падна с 10%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads