Реклама / Ads
0| 3940 |01.05.2019 НОВИНИ

Дърво падна върху пейка в Харманли, градушката и пороят разрушиха пътища и покриви

.
Източник: БГНЕС
Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката за Община Две могили след бурята вчера, придружена и от силен дъжд и градушка.
 

Според месните жители водата е била много, но проблемите може да са дошли от непочистените дерета.

 

Дърво падна върху пейка в градската градина на Харманли. Силният вятър вчера е повалил 60-годишен кестен на алея в парка. Част от короната му е е върху пейката, а най-високите му клони са достигнали спортни уреди. Пострадали при инцидента няма.

 

Най-тежко е положението в село Искра, община Ситово, където "черният вятър", както го наричат местните жители, е отнесъл голяма част от покрива на местното основно училище. Учениците в него са във ваканция до вторник, докато строители отстранят опасните ламарини. След оглед от застрахователите ще започне и ремонтът на покритието.  Сериозни щети има и по ферми, краварници, оранжерии и домове. Собствениците вече започват да ремонтират. В село Сребърна вятърът отнесе покрив на стотици метри от къщата.

 

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на съседната.

 

В село Баниска силният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е сградата на стадиона. В Каран Върбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

 

Част от пораженията снощи вече са отстранени, но тинята по пътя, който свързва област Русе с Попово и Търговище все още не е почистен. Според хората в района от години е трябвало да се вземат мерки.

 

Кметът на Две могили Божидар Борисов каза, че деретата трябва да се почистват съвместно от общините и държавата, защото малките общини нямат пари сами да се справят. Още утре ще бъде сформирана комисия, която да оцени щетите, нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и аварии, съобщава БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4446 |30.04.2019 Фандъкова отрече да е купувана пейка за 10 бона, но щяла да провери . 2| 4883 |27.04.2019 Градушка и порой в Западна България . 0| 4159 |25.04.2019 Планираните прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение за периода 30.04-03.05.2019 . 0| 3845 |22.04.2019 На делото срещу Северин-иска закрито заседание, майка му изпадна в истерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads