Реклама / Ads
2| 5597 |13.06.2016 НОВИНИ

Градушки и наводнения в цяла България

.
На някои места в страната валежите през последните часове предизвикаха сериозни щети. Дъждът в Троян отнесе мост и наводни републиканския път Троян - Шипково. Паднала е подпорна стена на детска градина в село Шипково. В Търново дъждът буквално превърна улиците в реки. На един от централните булеварди в града водата дори успя да измести капаците на отводнителните шахти.
 

А в Свищов само за три часа са паднали 29 литра на квадратен метър. В Разградско градушка унищожи голяма част от реколтата. В Хасково дърво падна върху кола на оживен паркинг. Няма пострадали, но се наложи намесата на пожарната. 

 

Улиците във Велико Търново се превърнаха в буйни реки. Днес до обяд там се изляха над  21 литра на квадратен метър, а дъждовете продължиха почти цяло денонощие.



Улиците бяха залети, но сериозни щети няма. Нивото на река Янтра не се е покачило, но заради опасността от нови валежи остава под постоянно наблюдение.

Невиждана и продължителна градушка съсипа дворовете и градините в с. Островче, Разградско, съобщава за НТ Данче Бозаджиева. Лозите, гроздето, дръвчетата, картофи, домати, цветя - всичко съсипа невижданата 30 минутна градушка, пише тя. 


Опасно е времето в цялата страна. Седмицата започва с интензивни валежи и гръмотевични бури.

За цяла България е в сила жълт код за опасно силни дъждове.

 

Ще вали и през нощта, а за утре предупреждението е за областите Хасково, Ямбол и Бургас.


Обилни валежи е имало в районите на Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца. Реките Команска и Ръждавец са увеличили многократно нивата си.
Градушка е съсипала зеленчукови градини в русенското село Червен, съобщи кметът на населеното място Татяна Тодорова. По думите й ледените късове били с големина на орех. 
 
От разразилата се в ранния следобед буря имало паднали клони и дървета в селото, които се отстраняват. Няма наводнени къщи.
 
В Карлово днес също се изсипа пороен дъжд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4121 |13.06.2016 Жълт код за валежи и гръмотевични бури за цялата страна . 0| 4136 |05.06.2016 Франция отмени червения код за опасност от наводнения . 2| 4263 |04.06.2016 Наводненията във Франция взеха четири жертви . 0| 4281 |03.06.2016 Утре дъжд и градушки, но топло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads