Реклама / Ads
3| 7412 |26.03.2018 НОВИНИ

Граждани посрещат Ердоган: Лозенград е български, помним Одринската епопея!

.
Източник: БГНЕС
Започна протеста на Движение ”Възраждане” срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига в морската ни столица за среща на лидерите на ЕС и Турция, която цели да се затоплят отношенията между Общността и южната ни съседка.
 
Гражданите, които подкрепят протеста на "Възраждане", се събраха на площада пред сградата на окръжния съд във Варна срещу Ердоган и безпринципната политика на Брюксел, съобщи БГНЕС.

"Причината за нашия протест е, че ние смятаме присъствието на Ердоган на територията на България и на територията на ЕС като цяло за абсолютно недопустимо и нежелателно", коментират протестиращите.

На плакатите на протестиращите се виждат надписи като "Вън Ердоган от Европа", "Затваряме Варна за диктатори", "Stop Erdogan". Някои постери са отправени и към темата за тракийските бежанци - "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "Лозенград е Български - вечна част от нашето сърце", "105 години от Одринската епопея. Одрин е наш!".


"Ние от Възраждане не сме съгласни България и нейната морска столица да бъдат мястото, където Бойко Борисов и неговите началници от ЕС да носят ибрика на Ердоган. Затова на 26 март ще съберем хиляди българи, за да кажем ясно и категорично - във Варна диктатори не се допускат", пише в пост лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Припомняме, тази сутрин Варна осъмна с плакати срещу визитата на Ердоган у нас.

Плакатите са закачени на видни места, главно около основните булеварди в града. Един от постерите гласи: "Ердоган, не си желан!" На друг плакат е написано: "Бойко, не сме троянски кон на Ердоган!"

Освен това в морската ни столица ще има и друг протест срещу визитата на турския лидер. В 12.30 часа се предвижда и протест на "Да, България" и ДСБ. Поддръжниците на партиите се събират пред Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

Във връзка със срещата в Евксиноград се предвижда и протест в София. Недоволството се организира от партията на Велизар Енчев "Българската пролет" и ще се проведе пред сградата на Министерски съвет от 18 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6825 |22.03.2018 Историкът проф. Пламен Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново . 2| 6386 |21.03.2018 Манолова: Гражданите трябва да могат да обявяват личен фалит . 4| 5505 |14.03.2018 Полицията призна неспособност да се справи с охраната на гражданите . 12| 7629 |03.03.2018 Полицаи карат граждани да подписват, че няма да заплашват патриарх Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads