Реклама / Ads
24| 5048 |05.08.2010 НОВИНИ

Граждански комитет ще брани Трактора

.
Алексей Петров
Инициативен комитет ще работи за учредяване на гражданско движение в подкрепа на Алексей Петров. Правозащитната организация ще работи под мотото: „Истината за Алексей Петров", се казва в съобщение до медиите.
 

Инициативният комитет се представлява от доц. Дария Крачунова, Донка Митева и Иванка Славчева, а идеята за новата формация била тяхна.

Доц. Крачунова била упълномощена от група студенти, на които Трактора, който също е доцент е преподавател. Те изразявали възмущението си от случващото се с него и настоявали да бъде защитен.
Донка Митева е излъчена от над 100 човека, настояващи да дадат показания като свидетели по делото “Октопод”, но им се отказвало.

Иванка Славчева пък изразява протеста на различни среди от българското общество срещу манипулацията на общественото мнение и скалъпения процес срещу Алексей Петров.

Според инициаторите конкретният случай дава повод да се изясни един много важен въпрос - принципите на функциониране на българската държава, защото се пораждат съмнения, че тя не е демократична, заявяват още трите дами.
Алексей Петров - Трактора бе арестуван по време на акция „Октопод" на МВР. Срещу него са повдигнати тежки обвинения за рекет, злоупотреба със служебно положение, малтретиране на хора, принудително отнемане на имущество и др. За сега Петров и Марчело Джотолов са единствените от задържаните по операцията, които все още са ареста. Алексей Петров беше близък до екс премиера Сергей Станишев и по време на предишното управление на тройната коалиция действаше като неформален шеф на новосъздадената ДАНС. По-късно обаче доц. Петров натопи Станишев за изчезналия секретен доклад на Агенцията от премиерския кабинет.

До сега няколко съдебни инстанции потвърдиха “задържане под стража”, но предстои апелативният съд да гледа отново мярката му за неотклонение, която Петров обжалва, тъй като СГС за пореден път не го пусна от ареста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5412 |04.08.2010 Столична община получи база на Трактора . 6| 5743 |30.07.2010 Министър Трайков брани EVN, бърка географията . 9| 5498 |30.07.2010 Трактора зад атаката на Яне срещу ДАНС . 36| 6742 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads