Реклама / Ads

12| 4714 |16.05.2011

Гражданско дживение иска солидна глоба за Мтел

.
“Имаме сериозен брой жалби срещу Мтел. Със забавянето на фактурите, хората вече са истерично настроени, а виждаме, че няма никакво решение. Глобите към мобилния оператор не го стряскат. Ние продължаваме борбата в тази насока. Искаме сериозна глоба, защото това, което плащаха до сега беше несериозно. Потребителите са много ощетени и операторът трябва да бъде наказан за това”, обяви Анжелика Цокова.

От гражданското движение ”Днес” настояват за глоба реципрочна на забавените фактури. КРС приема исканията ни. Те са съгласни, че това, което се случва не бива да е така, но казват, че Мтел има много бъгове в системата, допълни Цокова, член на координационния съвет.

Искаме Мтел да въведе 6-месечен срок, в който потребителите да платят забавените си фактури. Смятаме, че двумесечният период, който операторът дава сега, е просто абсурден, обявиха от движението след среща с председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

“Видяхме се с господин Божков и обсъдихме нашите искания, които внесохме в Народното събрание. Тъй като предстои нов Закон за електронните съобщения, се надяваме да участваме във всички етапи на обсъждането. След сряда имаме работна среща в парламента, започва работа по групи. Едната група касае електронните съобщения и по-конкретно проблемите с мобилните оператори. Другата е срещу произвола на обществените монополи. Дейността на тези две групи ще започне следващата седмица. Уточнихме се с КРС, че ще започнем съвместни дейности, ще има по-широко гражданско участие в дейността на регулаторния орган. Съвместно ще създадем работна група, която ще работи за изнасяне на нашите искания за гласувания в парламента. От друга страна ще се изгради Консултативен съвет”, обясниха от “Днес”.

Едно от най-важните ни искания е договорите да могат да се прекратяват от страна на абоната, без той да дължи неустойка, добави Николай Георгиев от движението.

Сред другите искания са мобилните оператори да информират абонатите 1 месец преди да им изтече договора, да се улесни преносимостта на номерата и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Глоба от 119 млн. лева заплашва Ковачки 10| 4428 |29.04.2011 . Глоба за министерство, огласило лични данни в нета 2| 4283 |17.04.2011 . Глоба за доктора, ако отпрати спешен пациент 2| 3895 |11.03.2011 . 60 000 лева глоба за застраховател, ако лепи стикери 3| 4431 |11.03.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ