Реклама / Ads
19| 9545 |18.04.2012 НОВИНИ

Гръмнаха виден столичен лихвар на Разпети петък

.
Столичният лихвар Драгомир Бецов е бил прострелян в главата в палата си в кв. “Горубляне” в нощта на Разпети петък. Негов приятел, който открил трупа на 40-годишния Драгомир, първоначално помислил, че е умрял от инсулт или инфаркт.
 

 

Напареваната аутопсия обаче категорично показала, че Бецов е гръмнат в главата с 1 куршум 22-ри калибър, пише в. “Телеграф”.

Криминалисти обяснили, че е назначена експертиза на куршума, раздробил черепа на лихваря, за да се види дали е от пушка и пистолет.

Драгомир Бецов живеел от години в огромен тузарско жилике на ул. “Стадиона” заедно със съпругата и децата им. Цялата постройка била окичена с видеокамери и се записвало всичко, което се вижда в района. Техниката се командвала с дистанционни. На Разпети петък приятел на бизнесмена започнал да му звъни по телефона. Той обаче не вдигал. Затова през нощта мъжът се вдигнал и отишъл до къщата. Натъкнал се на трупа на Драгомир, около който нямало кръв и дори следи от борба. Подал сигнал в полицията, които на място решили, че е издъхнал от инсулт или инфаркт. Аутопсията на следващия ден обаче установила, че Бецов бил гръмнат.

Повторният полицейски оглед установил, че са изчезнали записите от охранителните камери. Компютрите се намирали в стая на втория етаж . Една от версиите за убийството е, че зад него стои човек, който бил отлично запознат с навиците на бизнесмена. По оперативни данни на полицията, Драгомир Бецов е въртял няколко заложни къщи в столични квартали. Имал и магазин за авточасти. На негово име обаче не се водело нищо.

Той е считан за мозък на бандата, изгоряла през лятото на 2010 г. при акция “Лихварите”. Тогава полицията задържа 10 души в столичните квартали “Надежда”, “Толстой” и “Младост”. Те бяха обвинени в рекет.

Говорителката на СДВР Нели Иванова обяснила за БЛИЦ, че при първоначалния оглед полицаите не са установили следи от насилие и уточнила, че мъртвият не е бил криминално проявен. Съдебният лекар е констатирал, че Драгомир Бецов е прострелян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5298 |26.02.2012 Авария лиши столичен квартал от парно . 11| 4974 |18.02.2012 Гръмнаха бандит в столицата . 63| 7637 |16.02.2012 Жълти финансисти: Във Виденова ситуация сме . 4| 4715 |03.11.2011 Кола помете дете на столичен булевард

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads