Реклама / Ads
53| 9928 |30.05.2009 НОВИНИ

Грандиозен скандал в МВР заради банкет в деня на траур

.
Премиерът Станишев е поискал спешно доклад от МВР за купона, който е на път да предизвика грандиозен скандал в държавата. Председателят на БСП бил бесен на шефовете от вътрешното ведомство, които допуснали такава величествена издънка в деня на траур за 16-те загинали край Ямбол в четвъртък, научи Frognews.bg.
 
Очаква се до понеделник да има жестоки наказания за някои от участниците в шумното веселие в скъпаркия ресторант „Континентал плаза”. Говори се, че премиерът е поискал и оставки. Там в петък вечерта Стефан Рангелов, шеф на „Контрол на общоопасните средства” в МВР празнувал рожден ден с приятели и колеги.

В деня на националния траур, по повод смъртта на 16 души, висши полицейски ръководители си спретнаха шумен купон в центъра на София. Това стана в ресторант „Континентал плаза”.

От партия РЗС обявиха пред журналисти, че около 19.30 часа в пресклуба на организацията възмутени граждани съобщили, че ръководството на МВР и висши чинове вдигат шумен банкет в „Континентал плаза”. Гражданите напомнили, че с решение на Министерски съвет е обявен национален траур. По повод трагичния инцидент Сергей Станишев и министрите се обърнаха официално „с настоятелна молба към всички граждани и към политическите партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви”. От МВР обаче очевидно не са разбрали точно по този начин посланието, коментираха депутати.

В момента на телефонното обаждане в пресцентъра на РЗС били народните представители Яне Янев, Димитър Абаджиев и Нено Димов. При тях имало и журналисти. Те веднага се изнесли към мястото на веселбата. Тримата депутати и репортерите се убедили, че сигнала отговаря на истината. Пред ресторанта било пълно с коли и охрана на висшите ченгета, а от ресторанта се чували песните на сръбския певец Мирослав Илич.

В ресторанта бе претъпкано с купонясващи блюстители на реда, между които шефът на Гранична полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на няколко районни РПУ-та, както и футболните началници Борислав Михайлов и Николай Гигов. Христо Стоичков, който е кум на Рангелов, също присъства.

Пред журналисти рожденикът обясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца. "Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане, да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни, с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", каза пред заведението "Континентал плаза" рожденикът Венци Рангелов.
"Аз съм един от тези деца - минал през много изпитания в живота тези 50 г., бил съм в няколко сиропиталища, домове - тези деца, за които се грижа постоянно", каза още Рангелов пред БГНЕС. "Използвам случая нито един подарък да не получа за себе си. За мен това е удовлетворение, защото съм човек, излязъл от улицата и постигнал всичко сам в живота благодарение на такива хора, каквито са вътре", допълни рожденикът.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в Деня на национален траур. Направо не ми се говори", каза за БГНЕС столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод тържеството, пред БГНЕС. "На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев - 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен. Това е най-корумпираното правителство. Това е проклятие за България", каза още Борисов.

Обществото очаква Станишев поне този път да постъпи решително. Убедени сме, че вътрешният министър няма да подаде оставка, а висшите полицаи ще упрекнат РЗС и гражданите, които се възмутиха от този цинизъм. Призоваваме обществото този път да бъде непримиримо към тези, които пируват върху кръвта на 16 невинни българи, станали жертва на безхаберието и корупцията, символ на управляващата тройната коалиция, заявиха от РЗС, цитирани от електронни медии.

В първоначалната информация по случая с полицейския банкет беше замесено и името на министър Михаил Миков. Доказателство за присъствието му на купона била служебната му кола. По-късно от МВР уточнили, че от една седмица Миков всъщност се придвижвал с черен „Мерцедес”, а не с „Ауди”. Въпросното „Ауди” с номер СА 0101 АС беше посочено тази вечер в декларация на партия „Ред, законност, справедливост” като кола на министъра, паркирана пред ресторанта. По-късно Диана Янкулова, директор на „Пресцентър и връзки с обществеността” на МВР уточни, че действително „Ауди” с номер СА 0101 АС е ползвана кола от министър Михаил Миков до четвъртък миналата седмица, след което е отишла на ремонт, и това може да бъде проверено в Националната служба за охрана (НСО).

Пред ресторант „Континентал Плаза” с кола със същата марка „Ауди”, с регистрационен номер СА 0101 АТ е бил всъщност зам.-вътрешният министър Румен Андреев.

От 21 май 2009 г. министърът се движи с черен „Мерцедес” S класа с регистрационен номер СА 9722 АА.

Преди 13 години при аналогичен гуляй падна от поста си тогавашният вътрешен министър от БСП Любомир Начев, който пиеше с манекенки след разстрела на трима полицаи в столицата. Явно това поведение е морална норма за всяко социалистическо правителство, което и да е то, отбелязват от РЗС.
Тогава Начев подаде оставка и бе сменен от Николай Добрев. По-късно се самоуби.

Пак преди 13 години пък премиерът-социалист Жан Виденов игра хора в Копривщица в деня, когато на околовръстния път на София изгоряха 14 войничета в камион-факла.

Шумен предновогодишен банкет се завихри и в залата на Военния клуб в столицата преди четири години, в която същият ден бяха изложени телата на загиналите български военнослужещи от базата Кербала в Ирак. Тогава случаят бе потулен, а началникът на Генщаба ген. Никола Колев вместо порицание получи назначение в президентството и сега е шеф на кабинета на държавния глава.

Самият президент Георги Първанов вместо край Червен бряг, където изгоряха 9 българи преди година в горящия влак за Варна, се оказа в Симитли на лов.

След трагичният инцидент в Ямбол обаче върховният главнокомандващ реагира адекватно и броени часове след катастрофата бе там. Там бе и премиерът, както и министри и депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5340 |28.05.2009 В. Сидеров иска имунитета на Доган заради бита репортерка на СКАТ . 3| 6854 |25.05.2009 Израелското посолство гневно заради ул. „Богдан Филов” . 0| 6033 |19.05.2009 Второкласник с опасност за живота заради домошарка . 21| 5477 |18.05.2009 Плевен грешен пред България заради Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads