Реклама / Ads
4| 15732 |10.01.2017 НОВИНИ

Граничарите останаха без джипове, шефът им забравил да се подпише

.
Светлан Кичиков
Гранична полиция няма да получи очакваните в началото на годината специализирани автомобили, за които бе обявена мегапоръчка за близо 11 млн. лв., научи Фрог. По предварителни планове, с които премиерът в оставка Бойко Борисое неведнъж се похвали, трябваше да бъдат закупени 90 джипа с висока проходимост, 15 автобуса с 16 места, 2 автобуса с 50 места, 20 броя автомобили с нормална проходимост и общо 21 автомобила за транспорт на гранични кучета.
 

Това обаче няма да се случи. Причината – от Главна дирекция „Гранична полиция” признават, че да допуснали грешки при публикуването на обществената поръчка. „Предвид наличието на установени закононарушения при откриването на обществената поръчка, които не могат да бъдат отстранени реших: прекратявам обществената поръчка”. Това пише в съобщение в сайта на МВР старши комисар Светослав Манолов, зам.-директор на Гранична полиция.

 

В какво обаче се изразяват тези закононарушения? Оказва се, че в решението за откриване на обществената поръчка липсва подпис на лицето, което го е издало. В случая става въпрос за директора на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков. Според мониторингът на поръчката, това е нарушение на чл. 22, ал. 5, т.8 от ЗОП.

 

Разбира се, има и други нарушения в процедурата. Например Гранична полиция е обявила минимални изисквания към професионалните възможности на участниците, но не е посочила как да бъдат доказани те. Изискването участниците да имат „собствена или наета база” също е в противовес със ЗОП.

 

Най-вероятно предстои ново възлагане на обществената поръчка, но с оглед на политическата ситуация и това, че не е ясно кой ще ръководи МВР след седмици, на граничарите може да се наложи да почакат още известно време джиповете си.

 

Михаил Кръстев, Frognews

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5122 |09.12.2016 Само във Фрог: Прокурори-послушници останаха „вечно” командировани на възлови места . 0| 4928 |19.11.2016 Съдът пусна на свобода граничарите от „Дунав мост“ срещу 5 бона за всеки . 0| 4057 |01.11.2016 Клиенти на ЧЕЗ за пореден път останаха без ток заради строителна фирма . 0| 4074 |06.10.2016 Клиенти на ЧЕЗ за пореден път останаха без ток заради строителна фирма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads