Реклама / Ads
2| 5144 |19.05.2013 НОВИНИ

Гранични полицаи спасиха бедстващи имигранти

.
Източник: Булфото
Регионална дирекция „Гранична полиция”-Елхово вчера е провела спасителна операция, след получен сигнал на 112 за бедстващи хора до българо-турската граница.
 

На единния номер за спешни повиквания са се обадили нелегални имигранти, които са поискали помощ от българските власти, заявявайки, че са в непроходима местност и сред тях има болни и изтощени, съобщи „Гранична полиция”.

Тъй като мястото не е локализирано, в издирването са се включили 43 гранични полицаи от Елхово с високопроходими автомобили и термовизия. Извършен е извънреден полет на хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение за локализиране на бедстващите чужди граждан.

Хеликоптерът е забелязал дим на 1000 метра северозападно от височината Севри баир, в землището на с. Крайново, Ямболско. Веднага към мястото са се насочили наземните сили. В силно пресечена гориста местност без пътеки, недостъпна и за високопроходимите автомобили, на малка поляна са открити в безпомощно състояние нелегалните имигранти.

Групата се е състояла от 11 души – 8 мъже, една жена и две деца на 1 и 2 години. Всичките били изтощени и обезводнени, впоследствие станало ясно, че три дни не са яли и пили. В най-тежко състояние, с висока температура, били двете деца.

Граничните полицаи пренесли на ръце до автомобилите почти всичките чужденци. Те са откарани до село Крайново, където им е оказана първа медицинска помощ. Жената и двете й деца са транспортирани до болницата в Ямбол. На децата е поставена диагноза пневмония.

Мъжете са отведени в ГПУ-Болярово за установяване на самоличността им. Една част от тях имали документи. Седем са сирийски граждани от Алепо, един е от Мароко.

По тяхна информация турски каналджия ги отвел до границата, посочил им направление и казал, че като вървят напред, ще излязат до Капитан Андреево. Граничният пункт се намира на около 100 километра от мястото, където са открити бедстващите хора.

По-късно вечерта гранични полицаи от ГПУ-Болярово са открили в землището на с. Крайново друга група нелегални имигранти – трима мъже, една жена и четири деца. Те са без документи, заявили, че са от Афганистан и Ирак.

Работата по двата случая продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6362 |12.05.2013 Сблъсък между протестиращи и полицаи пред НДК . 0| 4779 |08.05.2013 Завъртат 3300 полицаи заради изборите . 2| 5049 |06.05.2013 Полицаи осуетиха великденски обир на трезор . 7| 5697 |29.04.2013 Атанасов и Дилов са бизнесмените, които се спасиха от отвличане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads