Реклама / Ads
23| 4501 |10.07.2008 НОВИНИ

Гранитски и Гамизов се сръфаха на тема национализъм

.
Гамизов и Гранитски обсъждаха необходимостта от смяна на политическия модел у нас и идеята на президента за мажоритарен вот. Хората били леви и десни, когато идеите умрат, съгласиха се опонентите, разумният предстоящ вариант бил ГЕРБ+БСП.
 

 

България е къща, в която политиците се карат, а такава къща запустява, обяви по БТВ издателят Иван Гранитски.

Г-н Гранитски не е от най-опасните хора, които са около президента, заяви в същото студио Стефан Гамизов, който от есента, започвал да издава списание "Идеалист".

granitski.jpgГамизов и Гранитски обсъждаха необходимостта от смяна на политическия модел у нас и идеята на президента за мажоритарен вот. Пропорционалната система не работи честно и почтено в момента, каза Гамизов, за когото обаче това не било повод системата да се сменя. Преференциална листа и намаляване на избирателните райони, предложени и от математика проф. Константинов, които щели да запазят отговорността на партиите + национална мажоритарна листа бил най-смисленият начин за почтено поводение към избирателя, твърди Гамизов.

Президентът не възнамерямал да прави партия, Първанов също го отрекъл, но активността му дразнела политиците, оповести Иван Гранитски, който привидя в преференциалната листа капан. Формацията "Съзидание" била с културна цел, но ако от някоя партия поискат хора от тази формация, нямало нищо лошо те да влязат в парламента, добави той. 

Разделянето на българските политици като хора на Изтока и Запада, направено от Стефан Гамизов, не беше прието от Гранитски. Гамизов обаче се обяви категорично срещу евентуално участие на "Атака" като част от следващата власт. Той обясни, че в България имало подмяна на възрожденския модел. Всичките ни възрожденци били прозападно ориентирани особено по идеята за човешката свобода, но не и националисти, каквито имало сега, при това с официален канал, от който се леела ксенофобия и безумни идеи за циганизация - което за Гамизов било примитивен национализъм. и политическа безотговорност.

gamizov.jpg

  ГЕРБ и БСП бил разумният вариант за следващо управление, опита се да внуши накрая Гранитски. Гамизов пък, който отрече твърденията, че ДАНС го търсела непрекъснато за съвети, отхвърли и слуховете, че се готви да прави политическа партия, щял да влезе в политиката само при крайна необходимост.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5756 |09.07.2008 7 детски живота = 3100 лв. + 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок . 18| 4716 |09.07.2008 Емел Етем стяга величав купон 15 дни след Челопечене . 0| 4559 |09.07.2008 Тионе: Ще конролираме от близо процеса на сертификация . 4| 4659 |09.07.2008 Станишев изпревари Медведев в класация на младите лидери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads