Реклама / Ads
6| 4635 |22.01.2009 НОВИНИ

Гръцките фермери нахлуха в България

.
В 2.20 часа протестиращите се изтеглили на гръцка територия, без да се стига до физически контакт и сблъсъци с българската полиция.
 

Около 1 час тази нощ протестиращите 100 гръцки фермери във видимо нетрезво състояние разположили 15 трактора на държавната граница на моста на р. Бистрица на ГКПП-Кулата, съобщиха от МВР. В съобщението се казва още, че преминаването на земеделска техника през ГКПП-Промахон е станало бързо и изненадващо, при което са били счупени бариерите на трасето. От Гранична полиция уточняват, че фермерите били придружавани от 3 гръцки телевизионни екипа.

protesti_gurci1.jpg

В 2.20 часа протестиращите се изтеглили на гръцка територия, без да се стига до физически контакт и сблъсъци. С протестиращите са разговаряли представители на ръководството на ГПУ-Петрич. Обяснено им е, че за да преминат на наша територия, първо трябва да минат през граничния контрол на ГКПП-Промахон и едва след проверка на документите им на ГКПП–Кулата ще се реши преминаването им в България. В 2.50 ч. на ГКПП-Промахон е поведена среща на ръководството на ГПУ-Петрич с директора на полицейската дирекция в Серес бригаден генерал Н. Ризос. Генералът уверил българските си колеги, че ще бъдат взети всички необходими мерки случая да не се повтаря отново и благодарил на българските гранични полицаи за предприетите бързи и респектиращи действия, съобщиха още от МВР. Към 3.30 часа обстановката в района е била нормализирана. На моста на р. Бистрица е оставен резерв от гранично-полицейски екип за незабавно реагиране в случай на подобна ситуация.

"Кулата" и "Илинден" продължават да бъдат затворени в двете посоки за автомобили заради блокадата на стачкуващите гръцки фермери.

НАПИ препоръчва желаещите да пътуват за Гърция да използват ГКПП "Капитан Петко войвода-Орменион", където трафикът е нормален в двете посоки.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4581 |18.01.2009 М. Спасов: България получи звучен шамар от Русия . 73| 4755 |16.01.2009 Протестът за днес приключи, пострадалите на 14 януари ще съдят България в Страсбург . 31| 4759 |16.01.2009 Е. Дайнов: България е по-малко европейска, отколкото преди 20 г. . 84| 5074 |16.01.2009 Я. Янев: България е криминална държава, управлявана от политическа мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads