Реклама / Ads
2| 5184 |07.10.2013 НОВИНИ

Греков: Мораториум за продажба на земя до 2020 година

.
От 2014 година, ако се иска мораториум за продажба на земя на чужденци, трябва да се поиска съгласието на останалите 27 страни в ЕС. Трябва да дадем шанс българските земеделци да си окрупняват земите, земята в Европа е много по-скъпа от нашата.Това заяви земеделския министър Димитър Греков в предаването "Лице в лице" по БТВ.
 

По думите му малките площи не могат да се използват така както големите. "Ние ще поискаме такъв мораториум да бъде наложен до 2020 година", заяви Греков. На въпрос дали БСП прави чистка и назначава свои хора, които в много случаи не отговарят изискваните критерии за дадено работно място, Греков заяви, че в неговото министерство няма натиск и не се назначават подобни кадри, защото работа е специфична. Земеделският министър заяви, че субсидиите за фермерите ще бъдат дадени в срока, в който са се договорили. "Парите в земеделието никога не достигат", каза той, Според него те искат изплащането на субсиидите да стават все по-рано и те ще получат цялата сума през януари, но става дума за онези земеделци, които са предоставели коректна информация. Греков заяви, че трябва да се даде шанс на земеделските производители и, че на места с земеделие се занимават около 50 % от населението. Земеделският министър обяви, че Карловските заводи ще произвеждат китайски трактори.

Изготвихме доклад и той бе предаден на прокуратурата в следствие на това тя се е самосезирала и са арестувани тези трима души. Това заяви земеделския министър по повод това, че Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинения на бившия изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД - Стайко Ганчев и на бившите членове на борда на директорите на същото дружество - Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за извършено престъпление - съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи.

Утре ще приема част от протестиращите, работещи в дружеството, те не са получили заплатите си, дружеството дължи 22 млн. лева, уточни още Греков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5763 |05.10.2013 Евродепутат от ГЕРБ: Мораториумът за покупката на земя от чужденци не може да бъде бариера . 16| 5362 |29.09.2013 Министър Греков: Субсидиите да се дават по-навреме . 22| 4885 |18.09.2013 "Атака" иска забрана на продажбата на българска земя на чужденци . 27| 5505 |10.08.2013 Греков: Ще спра подкупите и рушветите в администрацията!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads