Реклама / Ads
0| 3906 |04.02.2019 НОВИНИ

Грешка в призовката отложи делото на омбудсмана срещу ”Топлофикация София”

.
Делото на омбудсмана Мая Манолова срещу ”Топлофикация София” беше отложено за 18 февруари. Причината е, че по погрешка съдът е призовал като ответна страна по производството ”Топлофикация”, вместо изпълнителния директор на дружеството.
 

Делото е заради отказа на дружеството да предостави информация за таксите за т.нар. "юрисконсултски възнаграждения", които прибира от свои длъжници.


На влизане в Софийския административен съд, където се гледа делото, омбудсманът припомни, че още през есента на 2016-а година е поискала от тогавашната управа на "Топлофикация" затова за какво дружествата разходва 15 милиона лева, събрани от длъжниците му, за така наречените "юрисконсултски възнаграждения". Отговор и до момента няма, въпреки че новото ръководство пое ангажимент да предостави информацията, заяви Манолова:


"Представете си, след като омбудсманът не може да получи искана информация от "Топлофикация", какво се случва с гражданите. Отношението всъщност всички го знаят - високомерно, неуважително, пренебрежително, размотаване, бюрокрация", цитира БНР.


Освен 15 милиона лева за юрисконсултски възнаграждения, "Топлофикация" е събрала и няколко милиона лева от клиентите си за адвокатски хонорари, възмути се Манолова, и това на фона на факта, че заплатите на юристите на дружеството са включени в цената на топлинната енергия, одобрена от енергийния регулатор.

 

Според Манолова само през 2015-а година дружеството е събрало над 15 милиона лева от 21 000 потребители в столицата чрез започнати дела срещу тях. С тези производства компанията е поискала минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител. Дължими са ѝ 300 лева по исковото производство, посочват от пресцентъра на обществения посредник и това на фона на факта, изтъкват те, че заплатите на юристите на "Топлофикация" са включени в цената на топлинната енергия, одобрена от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4180 |28.01.2019 Отложиха делото срещу Николай Ненчев за изтребителите . 2| 4414 |23.01.2019 Домусчиев надви над Златев: Депутатите отложиха с 6 месеца промените в закона за горивата . 0| 4349 |08.01.2019 Отложиха заседанието на съда за домашните арести на Иванчева и Петрова . 5| 3518 |12.12.2018 Отложиха машинното и е-гласуване уж заради тайната на вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads