Реклама / Ads
1| 4004 |08.11.2019 НОВИНИ

Григор Димитров ще играе за националния отбор на България

.
Григор Димитров
Григор Димитров отново ще играе за националния отбор на България по тенис. Той ще се включи в предстоящия турнир АТР Cup като капитан. Това обяви първата ракета в мъжкия ни тенис на пресконференция в София в петък.
 

Един от най-новите турнири в професионалния календар на мъжкия тенис ще се проведе от 3 до 12 януари в Бризбейн, Сидни и Пърт. В надпреварата ще участват 24 отбора от също толкова страни. 

„С нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан. Надявам се, че всички в отбора и младите момчета биха дошли с мен да се включат и да сме едни от първите, които играем за България", каза Григор, съобщи НТВ.

 

Той коментира и необходимостта да си намери нов треньор за следващия сезон. Тенисистът обаче е категоричен, че няма да взема прибързано решение за това.

 

Григор подчерта, че последните месеци, в които е бил сам, са били изключително полезни за него. „С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт. Той винаги ще бъде до мен, ако се нуждая от него. С Радек никога не сме започвали, а просто беше междинен период - да видим дали можем да работим заедно. Не можахме да намерим правилната формула и да се приспособим добре – оставаме приятели", започна Григор. 

 

„Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същия човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казват кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога да се пробвам", каза още ракета номер 1 в мъжкия ни тенис.

 

„Съгласен съм, че без треньор накрая се справих по-добре. Не съм в паника сега да намеря наставник. Винаги си мисля, когато няма някой до мен как ще тренирам, как ще запазвам кортове, топки. В последните месеци се научих да правя неща, които досега не бях правил. Тази свобода ти дава да импровизираш повече. Като излезеш на корта, играеш със себе си и няма на кого друг да разчиташ. Какви ли не разговори съм имал със себе си по време на мач", завърши Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4266 |07.11.2019 Пламен Димитров: Ще има увеличение на заплатите, но не за всички . 0| 3940 |06.11.2019 Ремонтират изгорялото общежитие в Димитровград . 0| 4196 |02.11.2019 Григор Димитров отпадна от турнира в Париж . 4| 4786 |02.11.2019 Вдъхновяваща победа на Григор Димитров го връща в Топ 20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads