Реклама / Ads
13| 6528 |13.05.2012 НОВИНИ

Гриша Ганчев се появи в спецсъда, но запази мълчание

.
Гриша Ганчев
Бизнесменът Гриша Ганчев, обграден от своите гардове, пристигна в Специализирания съд, който гледа повдигнатото обвинение срещу шестимата задържани по операция „Захар", сред които е и синът на бизнесмена - Даниел Ганчев.
 

  

Още преди да е започнал да гледа мярката на обвинените по операция „Захар", специализираният съд даде 30 минути почивка, защото част от адвокатите на обвиняемите не са се запознали със СРС-тата по делото.

 

Припомняме, че в петък - (на 11 май) говорителят на спецпрокуратурата съобщи, че срещу Данаил Ганчев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Ивайло Талев и Тодор Симеонов са задържани по обвинения за източването на ДДС чрез продажба на захар.

 

Сумата обаче, с която групата е ощетила държавата,  доста се разминава с казаното ден преди това от финансовия министър Дянков.

Той спомена милионна цифра, докато разследващите за момента са установили 200 хиляди лева ощетяване.
 

Шестимата са обвинение за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления, извършени в условията на продължавана престъпна дейност.

Ако бъдат признати за виновни, обвинените могат да получат до 15 години затвор.

 

Милко Талев е обвинен за ръководител и организатор на престъпна група и за данъчни престъпления.

 

На Данаил Ганчев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Ивайло Талев и Тодор Симеонов са им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления.

 

От събраните до момента доказателства е установено, че групата е действала от началото на февруари 2012 г. Организатор на схемата, по която е осъществявана престъпната дейност, е Милко Талев.

 

Освен него и тримата изпълнителни директори на „Литекс комерс" - Данаил Ганчев, Камелия Мирчева и Милко Димитров, в групата са участвали Ивайло Талев - племенник на Милко Талев, и Тодор Симеонов - управител на едно от включените в престъпната схема търговски дружества.

 

В четвъртък (10 май) беше съобщено, че при специализирана акция на служители на ГДБОП и НАП са неутрализирали организирана престъпна група, ощетила държавата с милиони лева от невнесени данъчни задължения.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6992 |11.05.2012 Гриша Ганчев беше в ГДБОП "цели" 15 минути . 16| 6152 |11.05.2012 Гриша Ганчев се разграничи от клиентите си, били "бандюги" . 18| 6792 |10.05.2012 Задържаха сина на Гриша Ганчев в "захарната" акция . 13| 5355 |17.02.2012 Появи се още една оставка; пак-личен мотив за нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads