Реклама / Ads
16| 6180 |11.05.2012 НОВИНИ

Гриша Ганчев се разграничи от клиентите си, били "бандюги"

.
Гр. Ганчев
Радвам се, че държавата се взе в ръце, нека стигнат и до последния склад, имам най-голям интерес бизнесът със захарта да излезе на светло, оповести Ганчев. В офисите на Литекс комерс всичко става с фактури и легално, категоричен беше той.
 

Днес ще ходя на разпит, обяви по БТВ бизнесменът Гриша Ганчев. Вчера бяха иззети документи, синът ми беше извикан на разпит и остана там. Обвиненията, че крие ДДС и осчетоводява парите за 1 от 10-12 тира със захар, Ганчев определи като кьорфишеци.

Обратното - той бил този, който алармирал за незаконна дейност със захар. Приветствам, че започнаха с нас, но искам да се стигне до края, добави той. Пловдивски, софийски и карнобатски фирми злоупотребявали, посочи бизнесменът, но не конкретизира.

Всички бандюги може да си купят захар от нас, ние не сме разследващ орган, каза Ганчев. Ние сме производители, изкарваме готов продукт, митните сборове се събират напред. От мен хората, които участват в ДДС схемите купуват 5 тира, но 50 от Гърция, Унгария Полша. 

Аз имам най-голям интерес бизнесът със захарта да излезе на светло, оповести Ганчев. В офисите на Литекс комерс всичко става с фактури, затова се купуват от нас легално няколко камиона от цигански фирми, работещи по 20-30 дни. Нашите заводи са пред тотален фалит, добави той. Попитайте Дянков кой пръв го е алармирал, поиска бизнесменът. ДДС-то да се прибира на границата, каза той. Същото предложение той дал и на министър Дянков, който обаче му казал, че ЕК не разрешава. Но тук е див балкански капитализъм, продължи Ганчев.

В Чернобил не съм чул да расте захарна тръстика, каза Ганчев и добави, че това се е родило в нечий болен мозък. 20 години храня държавата със захар, нещо да се е случило досега, попита той.

Ако ще правя схеми, няма да го правя в сградата на Литекс, а ще купя мангалски фирми и ще точа ДДС, но на мен офисът ми не е багажникът на скъпата ми кола, ние имаме работници и апаратура. Чудим се как да плащаме кредити, лихви и заплати, заключи Ганчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6816 |10.05.2012 Задържаха сина на Гриша Ганчев в "захарната" акция . 66| 5773 |13.02.2012 Кунева се разграничи от АСТА, била обект на компромати . 28| 6182 |13.12.2011 Грета Ганчева си падала по Путин като Шарън Стоун . 138| 17735 |30.09.2011 Алексей Петров поръчал убийството на Гриша Ганчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads