Реклама / Ads
2| 5293 |01.07.2011 НОВИНИ

“А” група си прави телевизия

.
Преговорите с телевизиите не вървят.
 

Идея за собствен телевизионен канал на Българския футболен съюз става все по-реална заради неяснотите кой ще излъчва мачовете от “А” група, пише Труд. Каналът ще е платен и би се излъчвал в пакета на някой кабелен оператор. Но до старта на сезон 2011-2012 остава само месец и реализацията на идеята е невъзможна преди следващото лято. Специализиран канал има Висшата лига на Англия. По него вървят мачове и интервюта. Но каналът може да се гледа в целия свят освен в... Англия. Там двубои излъчва само притежателят на правата - “Скай спортс”.

Продължава надлъгването за мачовете по телевизията

Футболните клубове и БФС дадоха още 9 дни срок на притежателя на правата за излъчване на мачове Би Ти Ви да представи оферта за новия сезон. До старта на първенството има 37 дни, а не се знае кой ще показва на народа двубоите от “А” група. Ако до 10 юли няма конкретно предложение от Би Ти Ви, преговорите с тази медия приключват и ще се търсят други оферти.

Поредната среща между БФС и представители на клубовете не донесе резултат. Договорът с Би Ти Ви изтече, медията засега не отправя оферта за подновяване, а и да има такава, тя едва ли ще надхвърля 2 милиона лева за година. Клубовете оценяват продукта си на около 7,5 млн. лева. Между футбола и Би Ти Ви тепърва предстоят съдебни дела за удържаните от телевизията 1,6 млн. лева по изтеклия договор. Съществува неофициално предложение от БНТ и ТВ 7 за съвместно купуване на правата за мачовете. Говори се за стойност на офертата от близо 6 млн. лева. Но реална и официална такава още няма. По резервния вариант усилено работи представителят на фирмата носител на правата за мачовете Валентин Михов. “Би Ти Ви още не е отговорила на писмото, което им изпрати Борислав Михайлов миналата седмица - каза президентът на “Славия” Венцислав Стефанов след срещата. - Всички софийски клубове сме разочаровани от тази медия.”

Изпълнителният директор на “Левски” Константин Баждеков стигна по-далеч. Финансистът на “Герена” се закани да не пуска камерите на Би Ти Ви да снимат мачове и тренировки на “сините”. Но според нормативните документи на БФС на медия, включена под някаква форма в договореностите за лиценз или сублиценз на тв правата, не може да се отказва достъп до стадионите. Санкциите при нарушение са служебни загуби или изваждане от групата. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 6981 |30.06.2011 Депутати: Правите ни маскари, навързани като свински черва! . 9| 7300 |30.06.2011 Сензация: Спецочила показват какво е "да се направиш на маймуна" . 5| 5298 |21.06.2011 Хотелиери пак на протест, искат ясни правила . 8| 5165 |16.06.2011 Изборът на съдия Янева е по правилата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads