Реклама / Ads
24| 5131 |14.01.2013 НОВИНИ

Гугушева чиста като сълза, реши Етичната комисия

.
Галя Гугушева беше проверявана за пране на пари от фирми, близки до семейството й
Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) няма да открие дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева.
 

Това стана ясно след заседанието на Етичната комисия към ВСС, която днес изслуша  резултатите от изследването на работна група в тричленен състав – Галя Георгиева, Галина Карагьозова и Мария Кузманова, които са изготвили доклад за работата на Гугушева в професионален план и за паричните потоци и работата на сина на Гугушева – Стефан Гугушев.

Седем от членовете са гласували „за“, един се е въздържал, а само един е поискал образуването на производство, съобщи председателят на комисията Ясен Тодоров.

В момента Гугушева е в отпуск. Предстои ВСС да се произнесе по искането на прекия ѝ шеф Борислав Сарафов да бъде отстранена от Специализираната апелативна прокуратура.

Ако излязат нови данни по случая с Галя Гугушева, Етичната комисия към Висшия съдебен съвет ще се самосезира, каза председателят Етичната комисия  Ясен Тодоров. По случая с Галя Гугушева в момента се извършват проверки и от НАП, от Инспектората към ВКП и от Държавната комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, каза Тодоров.

На въпрос на журналисти дали Галя Гугушева трябва да остане на поста зам.-ръководител на Специализираната апелативна прокуратура, Тодоров посочи, че не е запознат с предложението на Борислав Сарафов за отстраняването на Гугушева.

Галя Гугушева беше номинирана от СДС за член на Конституционния съд след скандала с Венета Марковска. По-късно Гугушева оттегли кандидатурата си, след като временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов разпореди да започне пълна проверка по подозрението за пране на пари от фирми, близки до семейството й.



 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6919 |11.01.2013 Борисов: БСП пресмятат милиардите евро като домати в "Плод-зеленчук" . 78| 8151 |11.01.2013 Цветанов: С повече прокурори като Ася Петрова, щяхме да сме по-ефективни . 86| 5856 |09.01.2013 Станишев като в "Междузвездни войни": БСП е "нова надежда" за България . 6| 5932 |05.01.2013 Слагат каналите на bTV в отделен пакет като HBO

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads