Реклама / Ads
13| 6512 |20.02.2014 НОВИНИ

Гугушева: Фидосова ме вкара в обяснителен режим

.
Прокурор Галя Гугушева Източник: bTV
Сама си оттеглих кандидатурата за конституционен съдия, тъй като разбрах, че няма да мога по никакъв начин да обясня това, което беше изнесено в публичното пространство. Сигналите срещу мен не бяха многобройни, а бяха три.
 

Това каза прокурор Галя Гугушева в „Лице в лице” по бТВ. В публичното пространство продължава да се спекулира с моя случай. Бяха ми извършени пет броя проверки - за нарушение на етичния кодекс на магистратите от страна на ВСС, от Инспектората на ВСС и инспектората на ВКС и Комисията за конфликт на интереси и накрая органите на НАП ми направиха на мен и моето семейство пълна данъчна ревизия. В това число и на най-малкия ми син в период, в който той  беше ученик, коментира Гугушева.

Към този момент аз и моето семейство сме най-проверяваното семейство в цяла България. Резултатите от проверките бяха, че не сме извършили никакви нарушения и престъпления. Заключение на НАП беше, че разходите на семейството ми не надвишават приходите ни.

Комисията за конфликт на интереси се забави с четири месеца да се произнесе по моя случай и да качи информацията на сайта си. И впоследствие разбрах, че моето име фигурира в тефтерчето на бившия шеф на комисията Филип Златанов. Не знам по какви причини съм се озовала в тефтерчето на Златанов.

Няма нищо скандално около мен, скандално беше поведението на г-жа Искра Фидосова, която преди внасянето на кандидатурата ми, ме извика с ултимативен тон и ми каза кандидатурата ми да бъде оттеглена от народните представители, които ме бяха издигнали. Второто условие беше аз сама да си оттегля кандидатурата или ще изпадна в обяснителен режим по моя случай. Аз не изпълних това, което ми беше казано и аз изпаднах в обяснителен режим, каза прокурора.

Гугушева не се е познавала по никакъв начин с Фидосова преди това. Според нея самата Фидосова стои зад организирането на това мероприятие. Имам свое лично обяснение за мотивите й, но ще го запазя за себе си. Гугушева разказа обаче, че е завела множество дела, тъй като семейството й е очернено.  Единият от хората е адвокат Петър Ванев, а друг от подателите на сигнал срещу нея се е оказал младият активист на партия РЗС Милен Йонков, добави тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8195 |05.02.2014 Криминалисти пред Фрог: Свит паспорт на Калфин го „вкара” в престъпна схема . 10| 6674 |04.02.2014 Вкараха Митхат Табаков в затвора . 4| 7375 |31.01.2014 ГЕРБ избра кметицата на Берковица за мястото на Фидосова . 6| 5692 |31.01.2014 ГЕРБ избира заместник на Фидосова в Монтана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads