Реклама / Ads
5| 5583 |05.04.2014 НОВИНИ

Б.Гуцанов: Нелоялната конкуренция мъчи транспортна Варна

.
Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор. Това стана ясно в дискусия, организирана от ГС на БСП-Варна, между председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, Борислав Гуцанов и заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Георги Свиленски и представители на бранша.
 

„Сивата икономика в транспортния сектор може да се пребори със строг контрол. Специално при таксиметровите услуги може би е най-добре на първо време да се въведе патент и те да преминат към oбщините”, обясни Свиленски. Той допълни, че вероятно ще се обмисли и въвеждането на закон специално за таксиметровата дейност. Зам.- председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения каза още, че до няколко месеца ще има изцяло нов Закон за движение по пътищата. „До сега той е променян 52 пъти, на парче и всичко това го утежнява. Предстои въвеждането на нова структура и философия на този закон”, информира Георги Свиленски. Депутатът уточни, че идеите на срещите, като тази във Варна, са организирани, за да бъдат взети предвид разумните предложения и идеи за това какво трябва да се включи в новия закон за движение по пътищата. „До края на годината ще бъдат пуснати в експлоатация 94 км. магистрали. Вече започна и проектирането на „Хемус”, което се оказа,че не се е случило през последните 5 години”, каза председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Борислав Гуцанов. По повод ж.п. превозите той обясни, че те вече са на печалба, няма да бъдат приватизирани и държавата ще инвестира в тях.

Пред двамата депутати представители на транспортния сектор от Варна поставиха проблеми, свързани с дейността им и дадоха конкретни предложения за решаването им. „Правителството и браншът ще работим заедно, за да отстраним нередностите, защото услугата транспорт е важна за всички хора”, каза Георги Свиленски. „До месец Варна ще бъде домакин на още две срещи, свързани с транспорта. Едната ще бъде за морския, а другата – за таксиметровия и превозвачите”, коментира Борислав Гуцанов. Той припомни, че в плановете на градското ръководство на БСП е залегнало да поканят за участие в следващи подобни срещи заместник- министъра в Министерството на икономиката, енергетиката, с ресор туризъм Бранимир Ботев и министърът на здравеопазването Таня Андреева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5090 |16.01.2014 Кадиев за АБВ: Конкуренцията винаги е хубаво нещо . 8| 4958 |13.01.2014 Капон: Битката с картелите минава през комисията за защита на конкуренцията . 12| 5336 |28.12.2013 ГЕРБ призна конкуренцията на Бареков . 11| 5738 |20.11.2013 В. Сидеров за националистическите партии: Нека има конкуренция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads