Реклама / Ads
5| 4198 |20.06.2019 НОВИНИ

Хакнаха ”пряката линия” на Владимир Путин

.
Източник: БГНЕС
Мощна хакерска атака беляза тазгодишната 17-та поредна ”Пряка линия” с руския президент Владимир Путин. За кратко тя блокира директните линии по интернет.
 

В отговор на над 1 милион въпроси на граждани, държавният глава призна, че заплатите в страната намаляват. Путин заяви, че тенденцията е към края си, а правителството готви програма за по-висок жизнен стандарт, пише Сега.

 

Русия е загубила $50 милиарда в периода на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., заяви руският президент.

„Според данни от експертите, в резултат от тези рестрикции, ограничения, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде около $50 милиарда, а ЕС е загубил $240 млрд., САЩ – $17 млрд., но ние нямаме голям стокооборот с тях, Япония - $27 млрд. Всичко това се отразява на работните места в тези страни“, заяви той. Обемът на програмата за заместване на вноса във връзка с рестрикциите на запада е около 667 млрд рубли (около 100 млрд. евро), заяви президентът на Русия. „Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин, като добави, че държавата и медиите трябва да оказват подкрепа на развитието на местните производители.

 

Лошото здравеопазване и сметосъбирането бяха проблемите, които вълнуват най-голяма част от руснаците. Случаят с разследващия журналист, арестуван по обвинение за притежание на наркотици също беше тема на въпросите на гражданите. Путин нарече новия президент на Украйна "талантлив".

 

По-рано Путин коментира, че няма да има кардинални промени в отношението на Запада към Русия, дори Москва да направи отстъпки и да се съгласи да изпълни всички искания на опонентите си, заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си Пряка линия, предава ТАСС. „Дори да се предадем изцяло и да плюем на националните си фундаментални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени“, подчерта Путин.

 

Атаката на САЩ срещу корпорацията Хуавей цели сдържането на развитието на Китай като конкурент на Америка, заяви Владимир Путин. „Атаката срещу Хуавей – откъде се появи и какъв е смисълът й? Смисълът е само един – сдържане на развитието на Китай, който стана глобален конкурент на друга глобална държава – САЩ“, заяви Путин. В средата на май Министерството на търговията на САЩ включи в черния списък Хуавей, което блокира пътя за компанията да купува компоненти и технологии от американски производители. Хуавей също е в списъка на компаниите, на които е забранено да извършват бизнес с американски фирми без съответния лиценз. Корпорацията Гугъл вече прекрати сътрудничеството с Хуавей в области, които изискват прехвърляне на оборудване, софтуер и технически услуги, с изключение на тези, които са публично достъпни при отворен лиценз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4386 |24.11.2018 Хакнаха сайта на НС и правосъдното министерство . 5| 4658 |21.01.2018 Хакнаха профила на Румен Радев . 0| 4294 |10.08.2016 Русия и Турция с ”червена линия”, за да няма свалени самолети . 0| 4113 |21.07.2016 Хакнаха сайта на външното министерство в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads