Реклама / Ads
0| 5886 |30.06.2007 НОВИНИ

Хамлетовски въпрос "Да бъде или да не бъде" поставят на пленум в БСП

.
Пленум на БСП решава кой кой е в Изпълнителното бюро (ИБ) на партията. В крайна сметка предложението на Станишев е да няма зам.-председатели на ВС на БСП, а само секретари. Що се отнася до Овчаров и Петков, и двамата май остават членове на ИБ.
 

 

Висшият съвет на БСП избира нов състав на Изпълнителното бюро на партията, предложен от председателя Сергей Станишев. Заради резултатите на евровота ИБ без лидера подаде оставка. Досега Станишев имаше петима заместници. Идеята на Станишев е новото Изпълнително бюро да има ясно разпределени отговорности. Възможно е соцлидерът да предложи на пленума временно заместник-председателските функции да се упражняват от секретариата. По устав не е задължително да има заместник-председатели, те се посочвали при необходимост. Най-очакван от медиите беше отговорът на въпроса дали в Изпълнителното бюро ще останат Румен Петков и Румен Овчаров. Той пък стана обект на закачка от страна на девойки, които лепнаха на гърба му картичка с изображение на златен скункс минути преди Овчаров да влезе в залата на „Позитано" 20. Момичетата раздавали материали за опазване на околната среда. Едно поискало да се снима с министъра и докато Овчаров позирал с нея, другото сложило лепенката на гърба му.

Междувременно се разбра, че Сергей Станишев е предложил нова формула на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. Идеята е да няма зам.-председатели на ВС на БСП, а само секретари. Трима от сегашния състав на Изпълнителното бюро са предложени да отпаднат, като на тяхно място са предложени четири нови лица. Предложено е да отпаднат Добромир Гущеров, Атанаска Тенева и Кирил Желев. На тяхно място са предложени Семра Изетова, Деница Златева, Кирил Добрев и Светла Бъчварова. За главен секретар е предложен Димитър Дъбов, за секретари Ивелин Николов, Кристиан Вигенин, Антон Кутев, Катя Николова, Евгений Узунов. В състава на Изпълнителното бюро Станишев е предложил да останат Георги Пирински, Румен Овчаров, Румен Петков, Асен Гагаузов, Стефан Данаилов, Дора Янкова, Ангел Найденов, Петър Димитров и Мая Манолова. Предстои предложеният състав да бъде гласуван тайно. "ФН"

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4729 |05.03.2007 България участва в редовното заседание на Съвета по общи въпроси и външните отношения на ЕС в Брюксе . 0| 5793 |16.03.2007 Градушка от въпроси по време на парламентарния контрол . 0| 5370 |16.03.2007 Гергана Грънчарова вече е министър по европейските въпроси . 0| 6212 |28.05.2007 Овчаров с удължен отпуск до пленума на БСП, Масларова и Гайдарски под въпрос за оставане в кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads