Реклама / Ads
25| 5815 |06.11.2013 НОВИНИ

"Хамлетовски" въпрос "КОЙ хвърчал повече?" разтерза депутатите

.
Защо Христо Стоичков е участвал в полети? Защо е имало полети буквално за ходене на плаж? - такива въпроси поставил шефът на временната комисия В. Лаков, но не били изяснени.
 

Журналисти са направили проверка и се установи, че с по-малко самолети Тройната коалиция е пътувала повече, заяви депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов при обсъждането на доклад за работата на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въздухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната, предаде „Фокус”. „Извършени са много повече полети от Тройната коалиция”, добави Иванов.

Председателят на временната комисия Венцислав Лаков каза: „Аз попитах кой разреши военни хеликоптери да се използват за предизборни цели. Управлението на ГЕРБ допускаше много такива своеволия. Съжалявам, че не успяхме да изясним пълния списък на хората на борда. Защо Христо Стоичков е участвал в тези полети? Защо е имало полети буквално за ходене на плаж? Защо са тези полети до Безмер? Тези въпроси трябва да станат ясни на обществото”.

Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев се обърна към Ивайло Московски с думите: „Вие казвате, че списъци имало. Аз присъствах на всички заседания, а вие на една-трета от тях, не си вършехте работата през това време. Присъствах на всички заседания, зададох на всички един въпрос – вие от НСО можете ли да гарантирате, че там, където нямате списъци, не са пътували криминално проявени хора или леки жени с тежки пороци? Нито един човек не можа да гарантира какво нещо е пътувало на борда заедно с премиера през тези години”. И добави - един човек трябва лично да отиде в прокуратурата след този доклад и той се казва Бойко Борисов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4859 |18.10.2013 15 министри отговарят на въпроси . 18| 6084 |17.10.2013 Правителството блокирало неудобните медии и въпроси . 29| 5455 |10.10.2013 И Местан попита "Кой?" . 55| 6456 |09.10.2013 Еврика! Има отговор на въпроса: Кой предложи Пеевски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads