Реклама / Ads
41| 5723 |12.05.2014 НОВИНИ

Хампарцумян: Хората се самоубиват не заради лихвите, а от дисбаланс със себе си

.
Тенденцията на лихвите е към бавен спад. Ще се съобразим със закона за лихвите по кредитите, но максимално запазвайки своя интерес. Приети са едни правила от Народното събрание, които ние сме длъжни да спазваме. Винаги банките са били най-регулираните и законопослушните корпорации. Това каза банкерът Левон Хампарцумян в "Дневен ред" по ТВ7.
 

Как точно ще се отразят тези промени зависи от политиката на самата банка. Лихвите в момента са по-ниски, но хората не го усещат. В момента хората нямат достатъчно пари, затова им се струва, че лихвите са високи, но това се усеща от икономически активните хора. Ако някой няма късмет, няма работа, защото е неквалифициран, за това не са виновни лихвите. Има хора, които съзнателно не искат да плащат и търсят всякакви поводи за това, заяви Хампарцумян.

Колкото по-стабилна и добре развиваща е икономиката в страната, толкова по-добре ще работят и банките. В страната има и държавна банка и винаги има опция държавата да започне да предлага банкови продукти, с които да ни накара да предложим и ние такива. Фактът, че това не се случва показва, че продуктите ни са добри, категоричен е банкерът.

Според Хампарцумян банките имат интерес от дългосрочни отношения с клиентите. Кредитът е доброволно споразумение между две страни. Никой не е бил накаран насила да тегли кредит. Няма задължителен кредит в България, изтъкна банкерът.

Да кажем, че хора се самоубиват, защото не могат да си плащат кредитите, това е глупост. Това са хора, които са в дисбаланс със себе си. В България подтискането на цената на тока виждате до какво доведе. Същата е ситуацията с цената на лекарствата. Дефицитът на лекарства се дължи на фактът, че те се изнасят извън страната, за да се генерира печалба, а в страната изкуствено се поддържат по-ниски цени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5867 |09.05.2014 Курумбашев в Лондон: Определени политически фракции си играят със страховете на хората . 90| 6243 |02.05.2014 Станишев: Ако гласуват за социалистите, хората могат да очакват една нова Европа . 24| 5838 |30.04.2014 Орешарски: Цветът на кметовете не ни интересува, стига да са до хората . 41| 5986 |26.04.2014 Кольо Колев: Битката ГЕРБ-БСП ще прати хората до урните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads