Реклама / Ads
14| 5440 |18.09.2013 НОВИНИ

Харалан Александров: Това е правителството с най-лош пиар

.
Има тенденция да гледаме на политическите събития, като на футболен мач. Протестите възникнаха спонтанно и напълно заслужено. Те постигнаха своята цел на третия ден и Делян Пеевски беше отстранен. След това протестите се превърнаха в протести срещу всичко и се обезсмислиха. Това каза социологът Кънчо Стойчев в предаването "Лице в лице" по БТВ, в което взе участие и Харалан Александров.
 
Единствените партии, които имат идея за визия и по-дълга перспектива, са БСП и ДПС. Бойко Борисов е гениален пиар стратег. Хората искат различни неща и измеренията на почтеността са различни. Много правителство ще минат, докато стигнем до почтеността в чистия й вид, каза Стойчев. От няколко седмици се създаваше еуфоричната атмосфера, че се връщаме от плажа и помитаме правителството. Кой създава тази атмосфера? Бойко Борисов, който е гениален манипулатор. Той знае със сигурност, че е загубил властта завинаги и се опитва непрекъснато да натяква, че ще се върне в управлението на държавата. ГЕРБ никога няма да имат отново 94 депутати. И в следващия парламент Борисов и Цветанов ще са в изолация, защото водиха пагубна политика, категоричен беше Стойчев. Трябва да видим какъв бюджет ще състави това правителство и да видим как ще го изпълнява, за да дадем някаква присъда. Не мога да говоря за 4-годишен мандат, защото ситуацията е много динамична. Пламен Орешарски е човек с много добри управленчевски качества, но няма властови такива. При предишният премиер беше точно обратното-0% управленчески качества и 100% властови, разясни социологът.

Той нарече “безумие” искания вот на недоверие, тъй като ГЕРБ се насочи да атакува едно новосъздадено министерство, което няма на практика дейност и просто не може да му се търсят грешки. За да оценим правителството в сферата на икономиката, трябва да видим неговия първи бюджет, категоричен е Стойчев. Той пожела поне шест месеца кабинетът да изпълнява приетия си план, за да можем да го оценим.

Социологът отказа да направи прогноза за 4 години, но бе убеден, че до 100 дни кабинетът няма да падне. Премиерът ще пази парите, няма да прави необмислени харчове, смята Кънчо Стойчев. Според него Орешарски не е властови човек, но има управленски качества.

Това е правителството с най-лошия пиар. Премиерът непрекъснато бяга и се крие. Правителството е поставено в много страна позиция. Те питат хората: Кажете, какво да ви дадем? Увеличаване на майчинските? По-високи заплати? На всичко това хората отговорят: Искаме почтеност. Кабинетът няма отговор на това, обясни социалният антрополог Харалан Александров. Оттеглянето на провалените политици е едно добро начало. Настоящето управление не е почтено, но това не дава гаранция, че следващото ще е такова. Аз не мога да твърдя, че Бойко Борисов е изпаднал завинаги от властта, каза още Александров. Най-голямото постижение на този кабинет е, че все още е на власт. Хората искат да видят нещо, което не е виждано досега. Искат перспектива, но тя трябва да бъде създадена, обясни антропологът.

Преподавателят Харалан Александров съобщи още, че познава добре новия зам.-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов от Нов български университет. Както е известно това назначение предизвика реакция от страна на опозицията, която го определи като “политическо назначение”. Бях му преподавател и си го спомням като много добър студент и мислещ човек, потвърди Александров. Той посочи, че лидерът на младежкото ДПС е защитил дисертация на тема “Лидерството” и то на достатъчно добро ниво в сравнение с други студенти. Така че да не правим прибързани изводи за това назначение, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6028 |11.09.2013 Х. Александров: Вратата на Реформаторския блок за ГЕРБ е затворена, но може да се открехне . 3| 7305 |17.08.2013 Патентоваме розовото масло в Брюксел . 100| 8782 |06.08.2013 Огнян Минчев: Няма по-арогантно управление от това на БСП! . 11| 6063 |29.07.2013 „Хемус” готова до 2018 г, но ако има пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads