Реклама / Ads
16| 7094 |28.09.2020 НОВИНИ

Г. Харизанов: Неудачно е Цветанов да говори, че съм силовак…Той изгони цяла партия

.
Георги Харизанов
Неудачно е Цветанов да говори, че съм силовак…Той изгони цяла партия, Баста!, това заяви Георги Харизанов. Но се въздържа да дава прогнози колко от гласовете от ГЕРБ мога да се прелеят към партията на Цветанов.
 

„С действията си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес трябва да бъдат подкрепени с факти, нека покаже тези списъци на ДПС, по които са уволнявани министри, да видим каква е кадровата политика на ГЕРБ. Когато си втори човек в една партия, и впоследствие се окаже, че в нея е имало толкова нередни неща, това те поставя в неудобна ситуация”, заяви той.

 

Харизанов отхвърли твърдения да е свързан със злоупотреби като шеф на Хидромелиоративни системи. Не знам за какви злоупотреби говори Цветанов, защото през трите месеца, когато съм бил шеф на Хидромелиоративни системи, сам подадох сигнал в ГДБОП, че срещу мен се упражнява корупционен натиск. И лично дадох телефона си да бъде подслушван именно във времето, когато бях шеф, обясни той пред Нова телевизия.


По думите на Харизанов той никого не е молил да става народен представител. Разговори за това не е водил с никого, нито с Борисов през 2017. Що се отнася до определението, че действа като силовак, политическият анализатор изтъкна, че наистина има способността, което и единствено е правил, да привлича хора и да намира съмишленици, които не непременно да стават народни представители или да се занимават с политика.

 

Темата ГЕРБ без Борисов няма да е актуална през следващите години. Ще се отнася до евентуално коалиране между ГЕРБ и партията на Цветанов – първо трябва и двете партии да са в парламента, което за мен ще си остане дискусионна тема и сега, и в бъдеще, заяви още политическият анализатор.

 

Харизанов коментира и изказванията на председателя на Народното събрание, според които Цветанов се е превърнал в поддръжник на президента: „Когато човек заема високи политически постове, не трябва да се притеснява от това какво говори. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира начина си на изразяване. На нейно място не бих използвал подобни аргументи. Стилът на Караянчева е експресивен”, каза още Харизанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5606 |28.09.2020 Отмъкна ли Цветанов хора от СДС? . 26| 6328 |27.09.2020 Цветанов зове за предсрочни избори при учредяване на новата си партия . 35| 5279 |27.09.2020 Цветан Цветанов учредява нова партия ”Републиканци за България” . 62| 13107 |25.09.2020 Цветан Цветанов: ГЕРБ не пипаше по списък от ДПС горските в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads