Реклама / Ads
17| 6743 |29.09.2020 НОВИНИ

Харизанов защити ГЕРБ и Борисов, но отправи упрек към Караянчева

.
Георги Харизанов
Вече няколко дни наред продължават коментарите по адрес на скандалното изказване на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която разкритикува протестиращите срещу ”лошия Бойко”, които ползват метрото, построено от него.
 

"Очевидно живеем във времена, в които етикетът трябва да се спазва и то не за друго, а защото незаконно и с най-различни подбуди някой може да ви запише и това да стане проблем. Извън това - никой няма право да прави разбор на никого как говори вкъщи, как ходи облечен, с кого живее, с кого си ляга вкъщи. Вкъщи си е вкъщи и там можем да говорим каквото искаме. Ако не е на публична длъжност - също. Ако е на такава обаче, ще има проблем", посочи Георги Харизанов от Института за дясна политика.

 

Харизанов е член на партията на управляващите, както и основател на института, станал известен като "Институтът на ГЕРБ".

 

"Партийните сбирки във всички партии протичат по този начин. Там има друг заряд, друга реторика. Имат функцията на един тиймбилдинг. Не бих използвал тези аргументи, но не значи, че не се говори така по партийните сбирки", посочи Харизанов и заяви, че изявлението, което Караянчева прави, не е било в качествто й на председател на Народното събрание.

 

Харизанов коментира още и поведението на премиера Борисов, който упорито избягва публични появи през последните няколко месеца. Той не се е появявал и в Министерския съвет, но води активна политика през социалните мрежи и с помощта на джипката. Харизанов дори сравни действията му с премиерите от останалите държави.

Последва обаче въпрос от Силвия Великова в ефира на БНР, където Георги Харизанов беше гост: Обяснете ми - кога за последно сте видели министър-председател по света да обикаля с джипка и да се ръкува с хората?

 

След известно мълчание Харизанов отговори:

 

“Патентът да се обикаля между хората със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход. Друг е въпросът дали трябва да ни е проблем, че е с джипка, без джипка, пеша, на колело. Наясно сме, че тук законите и правилата са такива и който и да е министър-председател би бил обслужван и охраняван от НСО. Ако нашият министър председател излезе и се мотае с колелце, той нарушава правилата”.

 

Избягването на срещи с протестиращите Харизанов определи така:

 

"Това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, е ясно на всички. Това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички. В крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани".

 

Харизанов коментира и разцеплението в редиците на ГЕРБ. ФрогНюз припомня, че през последните седмици кадри от партията на управляващите решават да последват политическия проект на Цветан Цветанов - бившият втори на ГЕРБ. Появиха се въпроси дали ГЕРБ би съществувал без премиера.

 

"Дали има ГЕРБ без Борисов, със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци", посочи Харизанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8829 |29.09.2020 Първан Симеонов: За първи път виждаме синхронизирана синьо-червена опозиция срещу ГЕРБ . 22| 9733 |29.09.2020 Цветанов: Борисов не ми е близък родственик, ГЕРБ не е мое семейство . 9| 5177 |29.09.2020 Мартин Димитров: Действията на коалицията ”ГЕРБ-БПЦ” са напълно лишени от морал . 14| 6726 |28.09.2020 Промяна в закона бетонира ГЕРБ в бордовете на държавните болници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads