Реклама / Ads
3| 5314 |08.06.2010 НОВИНИ

Хърсев и Хампарцумян: Всеки с кредит е поел риск за плаваща лихва

.
Не е вярно, че банките едностранно изменят лихвите, коментира Ем Хърсев. Който не го разбира, да не взима кредит, посъветва Хампарцумян.
 

Банките са длъжни да кажат, че удържат пари при пазаруване с дебитни карти и го казват, но няма къде да го напишат. Тази услуга се плаща навсякъде и е удобство да не се носят със себе си пари в наличност, коментира по БНТ банкерът Левон Хампарцумян таксата за плащане по дебитните карти.

Нормално за една услуга е нейната цена да се плаща, присъедини се към мнението и Емил Хърсев. Той каза, че в началото определени услуги били безплатни заради привличането на клиенти. Сега имало връщане към нормалността.

Системата за плащане тепърва ще има бурно развитие заради технологиите и ще има нова конкурения, добави Хампарцумян и напомни, че всеки бизнес съществува, за да генерира някаква печалба.

Кредитите, които се отпускат на потребители, се дават въз основа на договор, който е една защита, но парадоксално това дава възможност да се отпускат евтини кредити за дълго време. Който го разбира, го разбира, а който не го разбира, да не взима кредит, посъветва Хампарцумян. Лихвите по кредитите се увеличават, защото нараства усещането за риск  и има някакви опасения за ликвидността в Еврозоната. Има и нарастващ брой лоши кредити, които се отразяват на резултатите на банките и водят до една малка компонента, която увеличава лихвите, обясни той.

Не е вярно, че банките едностранно изменят лихвите
. Всеки, сключил договор, е поел риска за плаваща лихва, обясни Хърсев.
Еврото пада до едни нива, на които е било, коментира още Хърсев. Всички имат притеснения за икономиката ипо-нататъшното падане, но това било въпрос на солидарност в ЕС и на регулации. Според него това ще предизвика много по-голяма степен на интеграция, отколкото на дезинтеграция.

Тези, които се притесняваха от надценения лев, сега могат да отдъхнат, защото получаваме стимул, обясни Хърсев и каза, че шокът ще дойде от скока на газа, но иначе ще имаме въможност за повече износ. Окуражителни са сигналите от поевтиняването на еврото, потвърди и Хърсев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5124 |26.05.2010 Следим всеки депутатски глас в интернет . 5| 4546 |19.05.2010 Сергей Игнатов: Всеки има право да протестира . 33| 6323 |07.05.2010 От понеделник Биг Брадър наднича във всеки компютър . 1| 5783 |04.05.2010 МВР удари "Кредиторите" в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads