Реклама / Ads
33| 6331 |24.02.2015 НОВИНИ

Хърсев предложи: Купуваме овце от Украйна и борим безработицата

.
Финансистът Емил Хърсев
Украйна продава на безценица много големи стада от овце. Ако искаме да ликвидираме безработицата в някои от изостаналите райони на страната, трябва да ги купим и да направим стада, които да бъдат предоставени на хора без работа. При това ще вземем овцете на много ниска цена.
 
Това предложи финансистът Емил Хърсев в сутрешния блок на Нова тв. Той заяви, че не вярва на хора, които са безработни и изявяват желание да си намерят каквато и да е работа. Според него, ако сега предложите на тези хора работа на пълен работен ден, те ще ви откажат.

Относно идеята му той посочи, че с няколкостотин овце ще събудим животновъдството, производството на мляко и млечни изделия и ще имаме и месо от агнета за износ. Освен това ще решим и някои проблеми на безработицата в изостанали региони на страната.

Относно темата с новия заем, който ще вземе държавата, Хърсев заяви: „За мен е страховита изненада как тази тема се наложи в публиката.“ Той изобщо не разбира защо се дискутира тази тема. „Това е един технически акт на Народното събрание за ратификация на един договор за обслужване на задлъжнялостта, която България тъй или иначе я има. Пренесохме проблема”, заяви финансистът. Според него темата е трябвало да бъде дискутирана, когато е приеман държавният бюджет.

„България трябва да преструктурира досегашните си дългове. Това е задачата на финансовия министър – да намери евтини пари. Те могат в момента да се намерят на международните пазари”, допълни Божидар Данев от Българската стопанска камара.
Според него останалите средства, които трябва да покрият бюджетния дефицит, са поради популизма на политиците, които непрекъснато искат да се налива в социални помощи, а не в подходящи мерки, за да създадат работни места. „Проблемът е защо политиците искат толкова висок бюджетен дефицит, а не направят реформите, които да го намалят. Защото искат да създават електорат”, заяви Данев.

Емил Хърсев коментира, че хора, които сега вдигат шум около заема, са именно тези, които при гласуването на бюджета са искали повече социални разходи.

„Над 14 на сто от бюджета е социални помощи, каква страна сме?”, запита се Божидар Данев. Според него трябва да се тръгне от реформирането на системи като например БДЖ или енергетиката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5959 |10.02.2015 Нинова във Фейсбук: Не гуляем, не си купуваме костюми, даряваме . 10| 4607 |10.02.2015 Хърсев: Не е престъпление да държиш парите си в HSBC . 6| 4336 |13.01.2015 Хърсев: 1 млн. души са заети в индустрията на тероризма . 19| 5259 |10.11.2014 Хърсев: Отговорността за КТБ е съвкупна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads