Реклама / Ads
3| 5576 |12.02.2014 НОВИНИ

Хасан Адемов: Политическа лоялност не се купува

.
Социалният министър Хасан Адемов Източник: bTV
Още в началото на мандата ние приехме т. нар. минимален пакет, без да предстоят каквито и да било избори. Политическа лоялност не се купува. Сега имаме желание да подпомогнем над 1 300 000 българи, които живеят под линията на бедността, с еднократна финансова помощ в размер на 30 лева.
 

Това заяви социалният министър Хасан Адемов в "Лице в лице" по бТВ, отхвърляйки твърденията, че това е предизборен трик. Идеята ни е съвсем добронамерена, а и политическа лоялност няма как да се купи с 8 млн.лева, подчерта той.

По думите му трябва да има критерии. Това са най-вече пенсионери. Хората, които надвишават границата за получаване на средствата с 10 лева, пак ще могат да се възползват, обясни социалният министър. Знам, че е малка сума, но държавата иска да ги подпомогне, заяви още той. Адемов подчерта, че това е идея и все още се обсъжда.

Ранното пенсиониране и т.нар. Параграф 4, Адемов посочи като най-големия проблем. Това, което направи ГЕРБ, е да натовари едно и също поколение няколко пъти - веднъж увеличиха възрастта за пенсиониране, след това и стажа.

Мерките, които предложи миналото управление се отнасят само до изходната система – увеличаваме възрастта за пенсиониране.

„Тази година е годината, в която трябва да вземем всички мерки. При тази демографска картина увеличението на пенсионната възраст е безапелативна мярка. Проблемът е, че честите промени дават несигурност на хората. Затова е нужна ревизия на отношенията между правителството, синдикатите, социалните партньори“, заяви Адемов.

Има механизми в Европа, които се базират на 10-годишни прогнози. Например, за да се балансира броят на работещи спрямо пенсионирани, са нужни постепени реформи, а ние искаме да решим проблема форсмажорно, каза Адемов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5452 |10.02.2014 Реформаторският блок: Политическа корупция е разпределението на 500 млн. лв. на общините на БСП и ДПС . 25| 6756 |31.01.2014 Цв. Василев прогнозира: Политическата ни система скоро ще се промени . 19| 4840 |30.01.2014 РБ: Изборните закони задълбочават политическата криза . 36| 5291 |24.01.2014 Хасан Адемов:Няма възможност за добавки на всички деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads