Реклама / Ads
4| 6794 |21.04.2009 НОВИНИ

Хасково съди астролога Емил Лещански

.
Емил Лещански
"Извинявам се на хасковлии, сбърках планетата", заяви астрологът. Според него причината за атаката е политическа.
 

"Това, което направи Емил Лещански е сравнимо само с терористичен акт, затова и в качеството си на гражданин, и в това на областен управител още във вторник ще заведа дело срещу него". Това заяви ден след несъстоялото се земетресение в нощта срещу Великден областният управител на Хасково Райна Йовчева, цитирана от в. "Новинар. По думите й дори и след като градът се е успокоил в неделя, това че нищо не се е случило, не променя „тридневната паника, обзела Хасково". След като никакъв земен трус не се усети в областния град, жителите му се заканиха, че не само ще съдят непозналия астролог, а ако го видят ще го набият.

"Извинявам се на хасковлии, че съм нарушил спокойствието им и психологически съм ги претоварил. Извинявам се, че съм ги излъгал. Това каза астрологът Емил Лещански в предаването на Дарик радио „Кой говори". Според него причината за атаката е политическа и е свързана с прогнозите му, че ГЕРБ ще спечели изборите, допълва БНТ. Никой не отчита, че той вече се е извинил за прогнозата си. 80% от българите са злонамерени хора, а телефонът му нарочно е обявен в нета, за да бъде тероризиран, смята още той. Лещански коментира и факта, че прокуратурата се е самосезирала срещу това, което се случи в Хасково. До обяд днес по случая ще бъде образувано производство по член 326 от Наказателния кодекс. По него се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години.

„Не приемам извинение, особено в този вид", каза хасковският бизнесмен Тинко Гарев, който също е задействал процедурата, за да съди Лещански за прогнозата му. „Бих склонен да му простя единствено, ако го видя с табела на врата: „Аз съм измамник", допълни той.

Въпреки че още през седмицата геофизици, учени и дори астролози бяха категорични, че земни трусове на територията на Хасково са невъзможни, защото районът не е сеизмична зона, голяма част от населението в съботния ден отпътува към близките села и градове.

Тези, които не се евакуираха, пък търпеливо изчакаха до 3 часа и малко преди „предсказаният" фатален час - 4, се изнесоха към двата големи парка в двата края на Хасково - "Кенана" и "Ямача". "В Хасково никога не е имало такива задръствания нощем и да стане земетресение не можем да се измъкнем", коментираха изнасящите се в малките часове на деня.

Предвидливи граждани пък още от предния ден бяха разпънали шатри и палатки по двата големи парка и кварталните стадиони. Слуховете за големи палаткови лагери обаче не се оправдаха, защото по-голямата част от жителите на града предпочетоха да прекарат нощта на открито.

Според застрахователите в последния месец двойно е скочил процентът на застрахованите жилища в Хасково.За първи път астрологът предрече разрушителното земетресение в края на месец декември миналата година.

Оттогава досега в три публикации звездоброецът защити теорията си, като няколко дни преди 19-ти, когато беше „планувал" опустошаването на областния град, оттегли думите си. Мотивът на Лещански за оттеглянето на „разтърсващия хороскоп" беше, че е сгрешил планета и всъщност, без да иска, е предсказал земетресението в Италия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6923 |20.04.2009 Ще съдят Лещански. Ванга спасява света от кризата . 12| 4976 |19.04.2009 Христос Воскресе, а в Хасково беше спокойно . 39| 5518 |13.03.2009 В Хасково властвал родово-общински строй с кмет олигарх . 0| 14840 |12.08.2008 Уволняват висши полицаи в Хасково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads