Реклама / Ads
6| 7831 |19.05.2012 НОВИНИ

Hasta la vista, Bayern FINALISTA? Не се получи!

.
Челси е новият европейски клубен шампион. На финала на стадион „Алианц Арена” англичаните надиграха Байерн Мюнхен след изпълнение за дузпи.
 

Часове преди големия финал между Байерн Мюнхен и Челси в столицата на Бавария, градът се пукаше по шевовете от червени и сини фенове, дошли от всички краища на Германия, Европа и света, за да подкрепят любимия си отбор. Билети за Алианц Арена няма от месеци, още преди да стане ясно кои ще са финалистите.

Веднага след полуфинала обаче предприемчивите умовете на града решиха да организират събитие на Олимпийския стадион, където да се гледа мача на живо от грамадни екрани. Билетите бяха изкупени за часове. Като обезумели, останалите фенове се разгневиха и в резултат на това същата процедура се организира за отрицателно време и на Терезиенвизен (мястото, на което се се провежда Октоберфеста). Още по-светкавично обаче свършиха билетите и за това място.

Вариантите, където може да се гледа мача, все пак не се изчерпват. Всичките кнайпета (бирарии) са препълнени още от 12 часа - вече доволно подпийнали фенове ревностно пазят четвърт местенце, за да могат да бъдат сред тълпата, сред настроението, сред червено-бялата лудница, сред своите съмишленици по отбор и чашка. Малцина ще успеят обаче да удържат на напъна и да си запазят мястото до мача.

Не коментирам изобщо варианта да си останеш вкъщи на дивана пред телевизора. При положение, че финалът е в твоя град, това автоматично се изключва. Повечето централни улици са затворени, тълпи от оцветени хора пеят песни, крещят за Байерн и развяват стотици знамена. Целият град стои зад своя отбор. Почти няма човек, който да не е окичен с фланелка, шалче или флагче на отбора. На мюнхенчани трябва да им се признае - те чудесно знаят как да си създадат настроение. Не им е за пръв път. А има и такива, облечени в типичните баварски костюми - за мъжете- кожени панталони, елечета, а за жените - грамадни рокли, тип тиролки с дълбоки деколтета.

И слънчевото времето сякаш се е напаснало за големия ден - небето е чисто, синоптиците се молят да не вали. По телевизии и радиа всички говорят само и единствено за финала, през 15 минути се повтаря една и съща информация. Дори споменаха, че баварската полиция е извикала за подкрепление лондонската.

Има едно място обаче, където английските фенове са повече от немските, и това е кръчмата на Челси, намираща се в самия център. Засега всички са миролюбиви, обичат се и не дивеят, но все пак остават около 5 часа до истината.

Няма друга игра като футбола, която да събира германци, англичани, българи, сърби, турци, черни, жълти, цигани, полицаи, политици, проститутки, пияници, вегетарианци, непушачи, клошари, студенти, пенсионери, чистачи, продавачи, адвокати, просто ХОРА на едно място... Целият Мюнхен днес няма да спи, стискаме палци и се потапяме в червено-бялата вълна! Както казват всички местни - Hasta la vista, Bayern FINALISTA!!!

от мястото на еуфорията - JU_19 Smile
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6195 |19.05.2012 Б. Борисов: Повече пътища, повече трафик, повече пари . 18| 6957 |19.05.2012 Багата се яви, вдигна победоносно пръсти . 84| 5805 |19.05.2012 Станишев установи, че Борисов задавал посоката на БСП-конгреса . 17| 17693 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads