Реклама / Ads
4| 5429 |27.08.2007 НОВИНИ

Хероин за 14 млн. лв. хванаха в Лесово. Защо?

.
82 пакета, пълни с хероин с общо тегло към 124 кг. задържаха митничарите на ГКПП Лесово, до гр. Елхово. Стоката се оценява на 14 млн. лв. Наркотикът е открит в камион, който влизал в страната от Турция.
 
В документите на шофьора бил описан маршрут Иран - България.

Новината за случилото се разпространи пресцентъра на Агенция „Митници". Н съобщението се казва още, че пакетите били скрити тайници. Тайниците пък били открити чрез „метода за анализ на риска". Така българските инспектори изровили ценната и опасна стока от скривалища в каросерията и ходовата част на камиона.

Шофьорът е българин. За деянието митническите власти са му съставили акт за митническо нарушение. Случаят е предаден на прокуратурата.

Това е четвърти случай на залавяне на хероин на граничния пункт Лесово. Досега служителите там са спипали близо 240 кг. от наркотика.

Коментар на Frognews.bg

Поздравяваме храбрите митничари от Лесово! Браво орли, с вас шефът Асен Асенов не само ще се гордее, но и ще стабилизира положението си още за известно време. В смисъл, като не се разкриват далаверите с трафика на петролни продукти, редно е да се хваща някоя и друга пратка хероин, ако разбирате за какво става дума. Бившият шеф на ГДБОП, Ваньо Танов разбира. Доста служители на Митниците - също. Двама-трима души от властта, но най-важните, съвсем са наясно с казуса. Но за друго ни е думата.

Имаме няколко питания, свързани с последната акция.

1.   Не е ли редно, като се хване такава пратка, да не се вдига шум, а да се проследи къде ще отиде камиона и да се пипнат поръчителите и собствениците на дрогата. Защото подозираме, че тя не е на шофьора, на когото му е направен акт...

2.   „Случаят е предаден на прокуратурата" не звучи ли малко като „Нашият пиар си го направихме, да се оправят другите оттук нататък"?

3.   Надяваме се, че прессъобщението е изпратено само до медиите, защото ако научат баровците, поръчали хероина, може да се скрият. Нали не сте направили такава грешка?

4.   До момента на Лесово са хванали 240 кг. хероин. Браво? А колко не са хванати? Два тона? Три тона? На този въпрос можете да не отговаряте, защото откъде ще знаете всеки камион колко дрога прекарва... А и не сте по 24 часа на митницата, то човек трябва и да почива от време на време.

5.   Какво става със заловената дрога? В смисъл, къде се съхранява, кой отговаря за нея и дали не е възможно с нея понякога да се случва това, което веднъж се случи с други митничари, на които бизнесмена Николай Методиев - Пилето поръча да изнесат от митническите складове на аерогара София една стока и сложат на нейно място тухли и други строителни материали?

6.   Възможно ли е, хипотетично погледнато, служители на митниците да участват по някакъв начин в трафика на дрога? Не вие, не обвиняваме вас, боже опази, но някои други, които не са съвсем съзнателни?

7.   Възможно ли е политици, министри и други от голямото добрутро да  участват в подобни канали? Не, не пряко, а с чадър... Хипотетично само питаме, щото идват избори...

8.   Още един хипотетичен въпрос: Възможно ли е да се ловят пратките на една групировка, за да се отвори широк път за друга? Ако смятаме по осъдените, то у нас такива групировки няма, но все пак? В американските филми има такива неща, затова питаме, макар да знаем, че нашите митничари такива неща дори и не помислят. Българският митничар е къде - къде... Но те американските могат да бъдат научени, нали? Ако ви помолят, що да не ги светнете как става тая работа. Те нали са ни партньори във войната ни с Ирак. Дето осъдихме Саддам, а на връщане си взехме и медсестрите от Либия. Но това е друга тема, с други герои.

9.   Последен въпрос, обещаваме: Като залоивите такава пратка, медал ли получавате или процент? А какво бихте искали да получавате?

10.  И наистина, ама наистина последен въпрос: Възможно ли е, докато сте ловили сегашните 124 кг. хероин, някъде другаде или с друг камион да е минал един тон, например?

Много е вероятно да сме ви ядосали с тъпите си въпроси, но нали знаете - журналиста две неща го оправят: нахранване или среща в асансьора, както стана с Анна Политковска. Знаем, че не сте чували за нея, а и не ви трябва. Имате си работа, напрежение, важни държавни дела, толкова неща зависят в тази държава от вас.  

Няма да ви досаждаме повече. Честита пратка! Да се множат успехите ви и там, каквото още вие си пожелавата, като застъпвате на смяна.

Сещам се за един ваш колега, който искаше дъщеря му да става журналистка. По този повод разговаря веднъж с мен. После се отказа, защото изведнъж я харесаха за манекенка. Та той ми разправя за едни митничари от Кулата, които ги преместили временно на ротационен принцип в Гоце Делчев. Та отишли момчетата в понеделник и застъпили на смяна в 8,00 часа. След малко старшия ги огледал изпод вежди и процедил дрезгаво: „Вече е 8,15 часа, а още нищо не е паднало!..."

Засега толкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5593 |27.08.2007 Десните зад Иван Нейков, Тити Папазов кандидат само на ДП и Гергьовден? . 2| 5203 |27.08.2007 10 арестувани за убийството на Анна Политковска, докладват на Путин . 3| 5851 |27.08.2007 Нов скандал с Комисията за защита на личните данни, изтекъл й срока . 0| 4977 |27.08.2007 Поамериканчиха "Сако от велур" под заглавие "Baaahhh!!!"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads