Реклама / Ads
14| 6936 |04.06.2016 НОВИНИ

Хилъри Клинтън с двуцифрена преднина пред Тръмп, сочи проучване

.
Вероятният кандидат на демократите на президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън има двуцифрена преднина пред своя очакван републикански съперник Доналд Тръмп. Това показва проучване на общественото мнение, съобщи Ройтерс.
 

46 процента от участниците в допитването, проведено от социологическия институт Ипсос между 30 май и 3 юни, подкрепят Клинтън. 35 на сто предпочитат Тръмп. 19 процента не поддържат нито един от двамата кандидати.

Аналогично проучване от средата на миналия месец показа равни резултати на Клинтън и Тръмп. То повиши очакванията, че надпреварата ще е оспорвана.

Тръмп междувременно нарече "бандити" контрадемонстрантите, които внесоха смут по време на негов митинг в Калифорния в четвъртък, предаде още Ройтерс. Това бе поредната предизборна проява на милиардера, която бе съпътствана от насилие.

Противници и привърженици на Тръмп влязоха във физически сблъсъци пред конгресния център в Сан Хосе. Стотици контрадемонстранти развяваха мексикански знамена, скандираха лозунги против милиардера и изгориха негови шапки и поне едно американско знаме.

Тръмп обвинява Мексико, че е изпратило наркотрафиканти и изнасилвачи в САЩ. Той обеща да построи стена по границата между двете страни и да накара Мексико да плати за нея.

На митинг в Рединг, Калифорния, вчера Тръмп прогнозира, че ще получи огромна подкрепа от чернокожите избиратели, предаде Асошиейтед прес. Той посочи чернокож участник в предизборната проява и каза: "Погледнете моя афроамериканец ето там!"

Тръмп освен това поздрави свой чернокож привърженик, който удари контрадемонстрант по време на митинг в Аризона.

Вероятният кандидат-президент на републиканците посвети голяма част от речта си на критики по адрес на Хилари Клинтън.

Тръмп обеща да се хвърли здраво в Калифорния - щатът, който има най-много представители в избирателната колегия, избираща официално президента на САЩ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4231 |20.01.2016 Плевнелиев в предизборен клип на Хилари Клинтън . 14| 5907 |03.01.2016 Д. Тръмп: Х. Клинтън и Обама създадоха "Ислямска държава"! . 1| 4265 |16.12.2015 Хилари Клинтън предупреждава за още терористични атаки . 33| 5821 |13.04.2015 Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads