Реклама / Ads
33| 5841 |13.04.2015 НОВИНИ

Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент на САЩ

.
Хилъри Клинтън
Хилари Клинтън ще се кандидатира за президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщи самата тя във видеозапис.
 

Съобщението сложи край на продължаващите две години спекулации и сдържани отричания, пише The New York Times, цитиран от БТА. С това тя се позиционира като вероятната номинация на демократите за 2016 г.

 

Часове преди това вестта дойде от Джон Подеста, председателя на кампанията на Клинтън, в писмо до дарители и други нейни поддръжници. „Искам да се уверя, че го чувате първо от мен – Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент“, се казва в текста, в който се добавя, че бившата първа дама и държавен секретар на САЩ скоро ще се срещне с гласоподавателите в Айова.

 

Новината сложи началото на една от най-малко оспорваните надпревари за номинацията на демократите в скорошната история на страната. Това ще е в остър контраст с предварителните избори през 2008, когато Клинтън бе въвлечена в дълга и скъпа битка, спечелена от Барак Обама. Тя може и да стане първата жена, която получава президентската номинация от основна партия.

 

По-рано днес бившата първа дама получи неочаквана подкрепа от Германия. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер приветства очакваната кандидатура на американската демократка Хилари Клинтън за президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщи Ройтерс.

 

В същото време обаче Клинтън получи упреци от Републиканската партия в САЩ..

 

Кандидатът за президент на републиканците Ранд Пол обсипа с критики работата на Хилари Клинтън като държавен секретар часове преди очакваното обявяване на включването й в кампанията на Демократическата партия, предаде Ройтерс.

 

Ранд Пол отново изтъкна отдавнашните критики за действията на Клинтън при нападението срещу американско дипломатическо укритие в Бенгази през 2012 година, както и повдигнатите наскоро въпроси за чуждестранното финансиране на благотворителната организация, учредена от нея и съпруга й, бившия президент Бил Клинтън.

 

"Разказват, че семейство Клинтън са над закона", каза пред Си Ен Ен сенаторът от Кентъки, който неотдавна обяви официално кандидатурата си за президентските избори през 2016 година.

 

Той изтъкна, че поради приемането на средства във фондацията на Клинтън от страни като Саудитска Арабия, критикувана заради изискванията за строго облекло и други дискриминационни правила, налагани на жените, "е трудно нейното послание да изглежда искрено".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4729 |22.03.2015 Петков не пощя да се кандидатира за лидер на АБВ . 45| 11555 |22.03.2015 European voice подразбра: Георгиева тайно планира да се кандидатира за шеф на ООН . 12| 4462 |18.03.2015 Нинова категорична: Няма да се кандидатирам за кмет . 39| 6340 |24.01.2015 Хилъри Клинтън пародира и напада президента Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads