Реклама / Ads
12| 4831 |06.02.2013 НОВИНИ

Хизбула и Сарафово пак скараха управляващи и опозиция

.
ДПС обсъжда нов вот на недоверие срещу правителството с мотив общата политика на кабинета. И БСП щели да правят консултации за вот.
 

Вътрешният министър Цветан Цветанов не обвини Хизбула за атентата в Бургас; а беше казано, че има обосновано предположение за участието на групировката, заяви по НТВ депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров за Нова телевизия. Не виждам защо трябва да се нагнетява напрежение. България е член на НАТО, на ЕС и предположението не е направено само на базата на нашето разследване, добави той. Нормално е при такова разследване да не се изнася цялата информация по случая. Доказателства обаче има, безспорно са установени ДНК- профилите и самоличностите на атентатора и помагачите му, каза още Лазаров. 


Не могат да се правят обосновани предположения в хода на следствието, възрази Йордан Цонев от ДПС. Това трябвало да стане след приключването му, а не да се правят етапни предположения. Всички опозиционни партии не застанаха зад това предположение, не защото не искаме да имаме единно мнение по такъв важен въпрос, а защото никой от нас не може да се съгласи да се правят такива етапни предположения по такава важна тема, които могат да имат да последствия в европейски и световен мащаб. България е лоялен член на НАТО и ЕС и във всички случаи ние бихме подкрепили финален доклад с ясни заключения, но не и такива недоказани твърдения, осведоми Цонев и добави, че се обсъжда нов вот на недоверие срещу правителството с мотив общата политика на кабинета.
 

Вчера правителството за пореден път демонстрира държавническа безотговорност и застраши националната сигурност, заяви на свой ред БСП-депутатът А. Мерджанов. Според него до момента при управлението на ГЕРБ имало четири пробива в националната сигурност, а нито един сериозен анализ. Естествено, че с обоснованото предположение се превръщаме в мишена и опасностите надвисват с още по-голяма сила при това обосновано предположение за "Хизбула", без да са налице категорични доказателства, заключи Мерджанов и осведоми, че и БСП ще води консултации за вот на недоверие срещу правителството. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6150 |05.02.2013 Цветанов посочи, че "Хизбула" стои зад атентата . 15| 5543 |05.02.2013 Президентът: Докладът за атентата в Сарафово е с гриф "Поверително" . 3| 5081 |24.01.2013 Сметките за парно скараха СОС . 2| 5673 |22.01.2013 Ливанска преса: България има доказателства срещу "Хизбула"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads