Реклама / Ads
6| 4480 |23.03.2015 НОВИНИ

Холандия търси български студенти за ново поколение учени

.
Специалисти по развитие на революционните технологии ще гостуват у нас, за да стимулират свежи български умове да станат част от новите бакалавърски и магистърски програми на изследователски университет №1 в Холандия.
 
На 25 март в София в х-л „Кемпински Зографски“  и 26 март в Пловдив в х-л „Тримонциум“ представители на University of Twente ще направят безплатна презентация пред желаещи за нови знания в сферата на технологиите. Кандидатите за студенти ще научат как биха могли да се развият в сферата на нанотехнологиите, инженерните науки или управлението на фирми. Сред завършилите най-добрия изследователски университет в Холандия са много откриватели на нови устройства и постижения в областта на технологиите, сред които има и българин.

Павел Чолаков, възпитаник на катедрата по нанотехнологии, създава мобилно приложение, което превръща телефона в личен диетолог и прави индивидуален хранителен режим, съобразен с нуждите и желанията на всеки. Друг чуждестранен студент от холандския университет TWENTE създава революционна технология за оптичен диск, който може да "надживее" човечеството – дискът е неразрушим и може да побере иформация, много повече от тази, която си представяме. Висшето учебно заведение е известно и като „Университетът на предприемачите в Европа“, заради значителния брой компании създадени от възпитаниците му - над 800.

University of Twente е сред топ 200 на най-добрите в света. Той е и домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи. Днес в университета учат и работят над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели, като се предлагат над 30 стипендии за кандидати за магистърски програми.

В Холандия има около 80 000 чуждестранни студенти, а повече от половината от тях са от страни, членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство - Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4591 |18.03.2015 "Български пощи" избират пазач на пратките без конкурс . 4| 4431 |11.03.2015 Турски митничари спипаха български ТИР с нелегални . 3| 4217 |06.03.2015 ПФ зове за отпор на идеята турски да се учи в българските училища . 36| 4381 |06.03.2015 Правителството „Борисов- 2” с ново скандално решение в ущърб на българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads