Реклама / Ads
10| 5647 |04.12.2013 НОВИНИ

И холандци ни точат "секирата"-искат ограничения за българи

.
Холандската социалистическа партия призова министъра на труда Лодевейк Ашер да предприеме едностранни мерки и да удължи изискването за трудови визи за българи и румънци от януари 2014 г.
 

Тогава трябва да отпаднат и последните ограничения, информира 24 часа. 80% от холандците смятат, че границите на страната им трябва да останат затворени за българи и румънци от следващата година, показа проучване, цитирано от в. "Де Телеграаф".

Междувременно стана ясно, че печатна грешка на сайта на Националната служба по заетостта в Германия “отложи” с 6 месеца отварянето на трудовия пазар на федералната република за българи и румънци,пише “Труд”. В брошура за наемането на чужденци в Германия, публикувана в интернет страницата на ведомството, е записано, че ограниченията падат от 1 юни 2014 г., а не от 1 януари 2014 г., както е записано в Договора за присъединяване на България към ЕС, алармира читателят ни Илгин Рушудов. “За това Германия може да понесе санкции. Това е абсурдно скрито в новите закони, приети през юли 2013 г. А Германия уж е стожер на европейските закони!!! Да ама НЕ”, заяви Рушудов. Оказа се, че в материала е допусната печатна грешка, установиха дипломатите от немското посолство в София, които също се учудиха на информацията. От пресслужбата на мисията уточняват, че гафът е допуснат само в английската версия на документа и са уведомили чиновниците от службата по заетостта, за да го отстранят.
 

Антибългарските заглавия в британските медии ще продължат до европейските избори. Тази прогноза направи говорител на външното министерство на Великобритания пред журналисти в София. До май, когато са изборите, тонът дори можело да се влоши. След това се очаква успокояване. Така се случило през 2004 г., когато бе първата вълна на разширяване на ЕС.
 

Дипломатът обясни, че една от причините за настроенията срещу работниците от България и Румъния са големите промени, които са настъпили след наплива на източноевропейци в английските общности. В град Бостън, в Линкълншиър, за последните 15 години са се заселили толкова поляци и източноевропейци, че те вече са почти 25% от населението.Това пък е довело дотам, че разчитащата на антиемигрантски настроения партия UKIP е спечелила 9 от 11 места в местния общински съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5653 |23.09.2013 ДАНС арестува бандити пробвали да източат 360 хил. евро . 0| 8432 |01.01.2013 Само холандци ще пушат марихуаната си . 6| 5397 |26.02.2012 Баба и измамник се опитаха да източат над 400 хил. лв . 6| 4727 |12.05.2011 4 банди точат ДДС по заявка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads