Реклама / Ads
3| 5987 |17.09.2012 НОВИНИ

Холивудска треска за Ванга

.
Земляците на пророчицата обаче са притеснени от слуховете, че според сценария на руснаците на Ванга са й приписани напълно измислени предсказания и срещи. Като например с Хитлер, който уж бил доведен за съвет от цар Борис III.
 

Холивудска треска превзе Петрич и околните села, пише Стандарт. От понеделник до четвъртък ще се набират статисти за сериал за Ванга, който започва да снима руски екип. "Не ни е за парите, а за тръпката да сме част от този разказ за живота и делото на светицата", обясняват кандидатите за филма. Пресяването на мераклиите освен в Петрич ще става и в селата Кърналово, Яково и Дреново.
 

Хората се стреснали от твърденията на писателя Николай Стоянов, който в ефира на ТВ7 алармирал, че руснаците смятат да вкарат в сериала откровени небивалици. Една от тях била, че Хитлер е построил къщата на пророчицата в Рупите. Имало и откровено възхваляване на руския президент Путин, вкарано в устата на светицата. "Ще си сложим грях на душата, ако се снимаме във филм, който си съчинява лъжи за леля Ванга", признават местните. За тях тя е била и си остава светица. Човек, който е помагал с цялото си сърце и душа на всички нуждаещи се. "Няма някой, който да не е доволен от нейната дарба. Два пъти съм бил при нея и ми помогна. Думи нямам, тя е феномен, който се ражда веднъж на няколко века. Ванга си отиде от този свят, но нейният дух витае още тук и ни помага. Ще отида и аз на кастинга. Но не ми се ще да съм безмълвен статист, а да кажа поне една дума за нея. Това ще е едно от най-хубавите неща в живота ми", твърди 64-годишният петричанин Никола Попов. Сигурно е обаче, че ще има голяма конкуренция. Няма как от понеделник до четвъртък градинката пред поликлиниката, където ще е кастингът, да не е мястото с най-много народ, категорични са жители на Петрич.

Все още не е ясно колко ще получават избраните щастливци. "Тепърва ще се решава каква ще е надницата им за всеки един снимачен ден", разкри Наталия Муса, която е част от екипа на руския филм. Кметът на общината Вельо Илиев вече е получил уведомително писмо от сценаристите. Ще се снима на Самуиловата крепост и в село Яково, като продължителността ще зависи от времето. Стартът на филмовата сага е в петък. В същото време кметът на Кърналово Стоян Бойчев стяга не само набирането на статисти на селския мегдан в понеделник и вторник. Той вече е спазарил няколко овце, които ще отидат курбан за снимачния екип. "Руснаците ще снимат няколко дни в Яково, което е на 25 км високо в Огражден планина. Яденето им ще се готви в ресторанта до стадиона в село Първомай. Мъжът на Ванга Димитър Гущеров е от някогашното село Занога, което е още по-високо от Яково. Сигурно затова там ще снимат. Даже моят прадядо Бойчо ги е венчал", обяснява кметът на Кърналово. Според него е нормално другоселците да завиждат на стотината жители на Яково. Защото, макар и за няколко дни, селището им ще бъде снимачна площадка за сериал за пророчицата, който се очаква да стане хит в Русия.
 

До вчера нямаше никакво официално писмо, с което руснаците да поискат да правят снимки в местността Рупите, където са къщата на Ванга, нейният гроб и църквата й. "Говори се, че ще снимат в църквата в малкото селце Богородица, което е високо в Огражден планина. Сигурно няма да идват тук, щом като не са ни предупредили", сподели управителят на манастирския комплекс в Рупите Серафим Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 10025 |07.08.2012 Треска за злато и в Момчилград, почват да копаят . 14| 7266 |03.05.2012 Я. Такева: Моята баба Ванга ме е учила да имам морални ценности . 0| 5774 |30.10.2011 Авангардно: кафеавтомат агитира за кмет . 73| 11563 |07.08.2011 Ванга предсказала война и рухване на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads