Реклама / Ads
24| 5401 |24.11.2011 НОВИНИ

Хора лягали на релсите, за да спрат международен влак?

.
Владимир Владимиров
Шефът на железопътния холдинг Владимир Владимиров призова да се стачкува по цивилизован начин.
 

Стачката в железницата е незаконна, но от мениджмънта на компанията няма да предявяват съдебен иск и няма да санкционират никого за това, че упражнява правото си на протест, каза председателя на борда на директорите на железопътния холдинг Владимир Владимиров, предаде Дарик радио. Той призова да се стачкува по цивилизован начин.

Причината за апела е получена информация, че хора са лягали на релсите в Пловдив, за да спрат международен влак.

Около 300 железничари са се записали като стачници, а общо работещите в железниците са около 13 000 души. Списъците със стачкуващи, които се изготвят, целят хората да се регистрират като участници в действията и съответно да не им бъде заплатено възнаграждение за деня, обясни още Владимир Владимиров.

 

Той отправи молба към синдикатите да пуснат международните влакове и да не се спират влаковете там, където няма алтернативен транспорт. „Чужденците нямат никакво отношение към проблемите на железниците и не трябва да уронваме престижа на България", каза шефът на борда на директорите на БДЖ Холдинг.

 

По отношение на загубите, Владимиров обясни, че тиражираната напоследък калкулирана сума от 500 000-600 000 лв. на ден визира приходите общо от пътнически и товарни превози. Тя обаче не е съвсем актуална, защото приходите на товарните превози нарастват и освен това те са преструктурирани, така че да се извършват, когато няма стачка. В пътнически превози приходите са около 250 000 лв. на ден, но тъй като дружеството е на загуба, практически и една част от разходите ще намалеят и ефектът няма да бъде толкова негативен. Владимир Владимиров каза, че не знае колко време ще понесат стачката кредиторите на железницата, които очакват да се проведат реформите, за да се освободят средства, с които пък да се погасят задълженията към тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5847 |21.11.2011 ДСБ: Скандално е да плашиш хората с пенсионната реформа . 61| 5790 |06.11.2011 Новият президент: Уморен съм от манипулации, хората искат прагматичност . 96| 5656 |03.11.2011 Десният апарат забрани на хората да гласуват . 35| 4843 |25.10.2011 Камата: Ще им докажем, че не сме трета ръка хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads