Реклама / Ads
63| 7223 |21.02.2013 НОВИНИ

Хора от цяла България пред парламента в подкрепа на Борисов

.
От рано сутринта около Народното събрание започнаха да се събират хора, около 13 ч. са вече хиляди
Хора продължават да се стичат пред парламента в подкрепа на премиера Бойко Борисов докато в парламента продължават дебатите по оставката на правителството.
 

Хиляди млади и стари искат политиката на ГЕРБ да продължи. Хората са категорични, че това е единственият кабинет, който е направил нещо досега.

Издигнати са лозунги: „Бойко, не искаме оставки, искаме проверки, присъди, промени”. Има представители от Банско, които са издигнали лозунг: „Бойко, Банско те подкрепя”. Протестиращите скандират: „Искаме си Бойко”. На протеста присъстват и представители на Асоциацията на тютюнопроизвродителите, които казват, че други тютюнопроизводители в момента пътуват за София от цяла България, за да подкрепят Бойко Борисов.

Има полицейско присъствие. Районът пред Народното събрание е отцепен, а движението е спряно.

Земеделски производители от цялата страна се насочват към сградата на Народното събрание също. Фермерите ще протестират в подкрепа на премиера Борисов и неговия кабинет.

Фермерите настояват да се спре с протестите срещу монополите и ЕРП-ата и кабинетът да изпълни поетите си ангажименти. По информация на самите земеделски производители пред парламента ще се съберат представители от различни браншове.

Пред bTV от Националната асоциация на зърнопроизводителите заявиха, че се разграничават категорично от този протест.

Само преди ден зърнопроизводителите трябваше да излязат на масов протест на жълтите павета в столицата заради забавени евросубсидии. Именно плащанията към тях костваха оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

В началото на седмицата обаче зърнопроизводителите получиха парите си и се отказаха от намерението си да стачкуват в София. Днес зърнопроизводителите увериха, че няма да участват в какъвто и да било политически протест.
 
Въпреки това на площад Народно събрание вече има няколко трактора, както и множество автобуси, спрени на площад "Александър Невски".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 6096 |20.02.2013 За ЕНП Борисов остава най-подходящият премиер за България . 195| 7919 |20.02.2013 Борисов: Моята сила е да съм сред хората; имаме шанс да ни преизберат . 9| 6516 |20.02.2013 Янев: БСП роди енергийната мафия в България . 11| 6516 |19.02.2013 ЧЕЗ се нахвърли върху България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads